ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απο 12 εώς 15 χρόνια φυλακή σε δύο άτομα για εισαγωγή κοκαΐνης

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 1 Μρτίου 2014 και 19 Απριλίου 2014

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινής φυλάκισης 12 χρόνων στον Ανδρέα Αλεξάνδρου 41 χρόνων από τη Λευκωσία και 15 χρόνων στον Σωτήρη Αθηνή 60 χρόνων από τη Λεμεσό, αφού τους έκρινε ένοχους ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και στην κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή 2 κιλών και 594 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης οι Αλεξάνδρου και Αθηνής μαζί με τους Χρήστο Κωτσάκη 50 χρόνων από την Ελλάδα και Ρένο Ζερταλή  49 χρόνων από τη Λευκωσία, μεταξύ των ημερομηνιών 1η  Μαρτίου με 19 Απριλίου 2014, συνωμότησαν μεταξύ τους  να διαπράξουν το κακούργημα της παράνομης εισαγωγής 2 κιλών και 594 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Τα ναρκωτικά έφερε στην Κύπρο, μέσω Καΐρου, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 19 Απριλίου 2014, ο Χρήστος Κωτσάκη, ο οποίος θα έπαιρνε αμοιβή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Με υπόδειξη μελών της ΥΚΑΝ, ο Χρήστος Κωτσάκης ανακόπηκε από Τελωνειακούς Λειτουργούς για έλεγχο και κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην αποσκευή του, βρέθηκαν κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη σχισμή στο εσωτερικό της αποσκευής, δύο νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με λαδόκολλες οι οποίες περιείχαν την κοκαΐνη. Τόσο η αποσκευή όσο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι ο Σωτήρης Αθηνής  βαρύνεται με τέσσερις προηγούμενες καταδίκες με την τελευταία καταδίκη του να είναι άμεσα σχετική με τα επίδικα αδικήματα. Σημειώνεται ακόμα ότι η πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης του είναι η 17η Ιουλίου 2018 «νοουμένου ότι θα επιδείξει καλή διαγωγή και εργατικότητα».

Το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε επίσης στις ποινές φυλάκισης 9 και 11 χρόνων που επέβαλε για την ίδια υπόθεση το Σώμα στις 8 Αυγούστου 2014, στους Χρήστο Κωτσάκη και Ρένο Ζερταλή, οι οποίοι παραδέχθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Ανδρέα Αλεξάνδρου ποινή φυλάκισης 12 χρόνων στην κατηγορία για εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και 12 χρόνων στην κατηγορία για κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, με σκοπό την προμήθεια. Οι ποινές να συντρέχουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση