ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BACK TO THE FUTURE: THE GAME

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK

Οι φανατικοί της γνωστής ταινίας –και όχι μόνο– θα λατρέψουν τους χαρακτήρες, τη μουσική και τις τοποθεσίες ενός παιχνιδιού που τους γυρίζει… πίσω στο μέλλον.

Του Φοίβου Παπαδόπουλου Twitter: @phoebuscy

Συμπληρώνονται σήμερα (21.10.2015) 30 χρόνια από την κυκλοφορία μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Οι «εορτασμοί» για τα 30χρονα δεν είναι λίγοι, από ειδικές προβολές της ταινίας, άλλοτε με ζωντανή ορχήστρα να εκτελεί το καταπληκτικό soundtrack και άλλοτε στην παρουσία των ηθοποιών της ταινίας. Κυκλοφορούν επίσης νέα βιβλία και ντοκιμαντέρ που αναφέρονται σε άγνωστες πτυχές της ταινίας, ειδικά box sets και πολλά άλλα.

Πρόκειται βέβαια για την ταινία-τριλογία Back to the Future αλλά εδώ θα ρίξουμε μια ματιά στο BACK TO THE FUTURE: THE GAME. Ένα παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια αλλά με την ευκαιρία της επετείου ας πάμε και εμείς λίγο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 2010 όταν πρωτοκυκλοφόρησε…

Το παιχνίδι είναι παραγωγή της εταιρείας Telltale Games και ανήκει στην κατηγορία των adventure games. Είναι επίσημα αδειοδοτημένο από τη Universal Pictures (στην οποία ανήκουν όλα τα δικαιώματα του franchise της ταινίας), ενώ ο Bob Gale, από τους δημιουργούς και σεναριογράφους της ταινίας, συνέβαλε στη συγγραφή της ιστορίας του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί Michael J. Fox και Christopher Lloyd έδωσαν την άδεια τους να χρησιμοποιηθεί η ομοιότητά τους στο παιχνίδι για τους κύριους χαρακτήρες (Marty McFly και Doc Brown), ενώ ο Lloyd δίνει και τη φωνή του στον χαρακτήρα του στο παιχνίδι. Ο Fox δανείζει και αυτός τη φωνή του αλλά προς το τέλος του παιχνιδιού, υποδυόμενος τον μελλοντικό Marty McFly, καθώς επίσης και τον προπάππου του William.

Το επίπεδο αυθεντικότητας και γενικά της ατμόσφαιρας του παιχνιδιού είναι εκπληκτικό (κάτι το οποίο θα προσέξουν ιδιαίτερα οι οπαδοί των ταινιών Back to the Future), αφού οι δημιουργοί του έδωσαν εξαιρετική σημασία σε κάθε λεπτομέρεια. Τόσο οι χαρακτήρες, η μουσική (χρησιμοποιείται η αυθεντική μουσική και τα ηχητικά εφέ της ταινίας), οι τοποθεσίες που έχουν σχεδιαστεί αλλά και οι ποικίλες διακριτικές αναφορές στο αρχικό σενάριο της ταινίας συντείνουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πιστής σε αυτή της ταινίας που τόσοι πολλοί λάτρεψαν.

Το BACK TO THE FUTURE: THE GAME αποτελείται από πέντε επεισόδια τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν διαδοχικά όπου ο κεντρικός ήρωας δεν είναι άλλος από τον Marty McFly. Η ιστορία ξεκινά στις 14 Μαΐου 1986, έξι μήνες δηλαδή μετά από εκεί που μας άφησε η τριλογία των ταινιών. Ο Marty πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο 1931 για να αποτρέψει τη δολοφονία του Doc και έτσι ξεκινά μια νέα περιπέτεια, η οποία μας παίρνει μπροστά και πίσω στον χρόνο. Φυσικά για το ταξίδι στον χρόνο δεν θα μπορούσε να λείπει και η θρυλική DeLorean…

Εξερευνώντας ένα τρισδιάστατο περιβάλλον, ο Marty πρέπει να λύσει διάφορους γρίφους και να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσει το παιχνίδι. Μαζεύει αντικείμενα τα οποία θα φανούν χρήσιμα αργότερα, ενώ μπορεί να συνομιλήσει και να αλληλεπιδράσει με άλλους χαρακτήρες (ακόμη και με τον Einie – τον σκύλο του Doc). Στο παιχνίδι παρέχονται και βοηθήματα (hints) για όσους το επιθυμούν τα οποία δίνουν μια κατεύθυνση ως προς τη λύση ενός συγκεκριμένου γρίφου.

Το BACK TO THE FUTURE: THE GAME είναι διαθέσιμο για Windows, Mac (OSX), Playstation 3, Wii και iOS. Είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία και θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί το κερασάκι στη γευστικότατη τούρτα της τριλογίας των ταινιών Back to the Future, αφού πρόκειται για «επίσημη» συνέχεια κατά κάποιον τρόπο της ιστορίας από εκεί που μας άφησε η τριλογία. Δέστε τη ζώνη σας, λοιπόν, και προετοιμαστείτε γιατί «when this baby hits 88mph, you’re gonna see some serious s…!».
 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση