ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνική Κύπρου: Αξίζει το χειροκρότημα

Ο αγώνας με τη Βοσνία είναι πολύ πιο δύσκολος, απ’ ότι η αποστολή στο Ισραήλ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Του Γιώργου Λογίδη

Πολύ καλή εμφάνιση, πανάξια η νίκη στο Ισραήλ και εφικτός ο στόχος της τρίτης θέσης και των μπαράζ, μην υπερβούμε όμως τα όρια.

Ο αγώνας με τη Βοσνία είναι πολύ πιο δύσκολος, απ’ ότι η αποστολή στο Ισραήλ και ας είναι γεμάτο το ΓΣΠ. Υπάρχει διαφορά επιπέδου ανάμεσα στους δύο τελευταίους αντιπάλους της εθνικής μας σε αυτή τη διοργάνωση και η βραδιά δεν θα είναι εύκολη.

Και ας κερδίσαμε τη Βοσνία στο γήπεδο της, στην αρχή αυτής της πορείας. Αυτό, λογικά θα κάνει τους Βόσνιους διπλά προσεκτικούς και μην ξεχνάμε πως αυτοί βολεύονται και με ισοπαλία.

Η Εθνική Κύπρου λοιπόν, μπροστά σε μια τεράστια και ιστορική πρόκληση, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η προηγούμενη, στο μακρινό 1999 και πάλι μήνα Οκτώβριο, όταν στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης για το Γιούρο 2000, διεκδίκησε χωρίς αποτέλεσμα τις τελευταίες της ελπίδες για τους αγώνες μπαράζ, χάνοντας στη Βιέννη από την Αυστρία με 3-1.

Στο τέλος της φετινής πορείας θα γίνει ο απολογισμός και μακάρι αυτό να μην συμβεί αύριο βράδι... Όποια και να είναι όμως η κατάληξη, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας στον αυριανό αγώνα, το πρόσημο του συνολικού απολογισμού σε αυτή την προκριματική διοργάνωση θα πρέπει να είναι θετικό.

Χωρίς να αποτελεί εκ των προτέρων άλλοθι, για την όποια θέση στην τελική βαθμολογία του ομίλου, ο στόχος της πρόκρισης δεν ήταν το ζητούμενο και δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι τέτοιο, με αντίπαλες δυνάμεις όπως το Βέλγιο και η Ουαλία.

Η… κρυφή ελπίδα της διάκρισης μέσω της τρίτης θέσης υπήρχε, πρωτίστως όμως θα έπρεπε να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρισκόταν η Εθνική, σε αυτό το νέο της ξεκίνημα. Και από την αρχή φάνηκε ότι υπήρχε μια πολύ καλή νέα… φουρνιά ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με πολύτιμες και έμπειρες μονάδες από προηγούμενα χρόνια.

Το γεγονός πως μόνο σε ένα παιγνίδι, εκτός έδρας με το Βέλγιο, δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική, ασφαλώς καταγράφεται στα θετικά για αυτή την Εθνική. Χάθηκαν βαθμοί στις λεπτομέρειες, σε τρία παιγνίδια στο ΓΣΠ και με λίγη περισσότερη τύχη, ίσως αύριο οι πιθανότητες για την τρίτη θέση να ήταν περισσότερες, ως προς τον απαιτούμενο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια κόντρα στη Βοσνία, ο κύριος στόχος έχει επιτευχθεί. Γιατί αποκτήσαμε ως Εθνική ομάδα ξανά αξιοπρέπεια, δυνατότητα διεκδίκησης αποτελέσματος, ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας ενός αγώνα, εκτίμηση από τους αντιπάλους και κυρίως από τον Κύπριο φίλαθλο, ο οποίος ξανάνιωσε την ανάγκη να πάει στο γήπεδο για την Εθνική.

Όλα αυτά θα πρέπει να φανούν αύριο στο χειροκρότημα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Απ’ εκεί και πέρα, αρχίζουν τα πιο δύσκολα, γιατί ο πήχης των προσδοκιών θα πρέπει να ανέβει, γιατί ο στόχος της διάκρισης στην επόμενη διοργάνωση θα πρέπει να είναι πιο ψηλός και συγκεκριμένος και γιατί επιτέλους θα πρέπει για την Κύπρο να έρθει ο καιρός για το βήμα πιο πάνω. Όλα αυτά αν θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο.

Γι’ αυτά όμως έχουμε καιρό. Τώρα προέχει η πρόκληση, που ακούει στο όνομα Βοσνία!

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση