ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΙΚ απειλεί τις ΗΠΑ με «τραγωδία»

H οργάνωση επιβεβαιώνει το θάνατο του υπαρχηγού της

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το θάνατο του υπαρχηγού του, Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, ο οποίος φερόταν να έχει σκοτωθεί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στα μέσα Αυγούστου, επιβεβαίωσε το Ισλαμικό Κράτος, όμως μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η επιβεβαίωσε ήλθε δια στόματος εκπρόσωπου της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο οποίος προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «θα ηττηθούν και θα γευτούν τραγωδία» στον πόλεμο εναντίον του ΙΚ. «Μην χαίρεστε», διαμήνυσε.

Στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο εκπρόσωπος του ΙΚ έκανε λόγο για έναν «ηλίθιο» και «αποτυχημένο» που «δεν έχει λύσεις». «Αυτή θα είναι η καταστροφή σας, η ερείπωσή σας, το τέλος σας, δεν υπάρχει αμφιβολία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησε τις οργανώσεις που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές πως θα αντιμετωπίσουν το θάνατο και την καταστροφή.

Ο Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, λόγω της θέσης του, ήταν ο κυριότερος συντονιστής πίσω από τις μεταφορές ανθρώπων, όπλων, εκρηκτικών και οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας. Επίσης, είχε συμμετοχή στην προπαγανδιστική δραστηριότητα των τζιχαντιστών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση