ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Το επεισόδιο αφορά αποκλειστικά την Τουρκία και την Ρωσία»

Τη δήλωση έκανε ο Αμερικανός στρατηγός Steve Warren

Η τουρκική κυβέρνηση δεν βιάζεται να σχολιάσει και να αναλύσει τα πρώτα μηνύματα της αμερικανικής πλευράς σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Η Άγκυρα αναμένει το αποτέλεσμα της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ,  παρόλα αυτά επικρατεί προβληματισμός. Αυτό επισημάνουν στην «Κ» πηγές στην τουρκική πρωτεύουσα, οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο.

Νωρίτερα,  ο Αμερικανός στρατηγός Steve Warren δήλωσε ότι το σημερινό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη στάση της Ουάσιγκτον έχει προβληματίσει την τουρκική πλευρά.

Ο Αμερικάνος στρατηγός πραγματοποίησε την δήλωση του στη Βαγδάτη και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται κανονικά παρά την ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Τέλος, τόσο ο στρατηγός Warren καθώς και άλλες πηγές τονίζουν ότι Αμερικάνοι πιλότοι οι οποίοι πετούν στην περιοχή επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η Άγκυρα προειδοποίησε για αρκετά λεπτά τα ρωσικά αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση