ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Τουρκία η σορός του Ρώσου πιλότου

Εντός της ημέρας θα αποδοθεί στη Ρωσία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η σορός του ρώσου πιλότου, που σκοτώθηκε ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 στη ρωσοτουρκική μεθόριο από τις τουρκικές δυνάμεις, μεταφέρθηκε το Σάββατο στην Τουρκία, προκειμένου να αποδοθεί στη Ρωσία, ύστερα από αίτημα της Μόσχας, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 την Τετάρτη ο πρέσβης της Ρωσίας στη Γαλλία, Αλεκσάντρ Ορλόφ, ο πιλότος είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο και δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από τζιχαντιστές.

Ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα,  δήλωσε ότι η σορός έλαβε τις φροντίδες που αρμόζουν στην Ορθόδοξη παράδοση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Παράνομες οι διεθνείς κυρώσεις
Πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η σορός του πιλότου παραδόθηκε στην Τουρκία στη 1.00 το βράδυ και θα παραδοθεί στη Ρωσία.

Για τις κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι είναι παράνομες από πλευράς διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά τη φιλία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας η κίνηση αυτή δεν είναι σωστή. Ανέφερε ότι για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα έχει αύριο συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ζενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να τοποθετήσουν κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας στην περιοχή μεταξύ του Τζεράμπλους και Τσομπάνμπει της Συρίας, που καλύπτει 98 χιλιόμετρα, 30 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες.

Η προσπάθεια είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των μαχητών του ISIS στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Ως αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς τις χερσαίες επιχειρήσεις των Τουρκομάνων και των Αράβων σε αυτή την περιοχή εναντίον των τζιχαντιστών. Στις επιχειρήσεις δεν θα συμμετέχουν οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας του PYD.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση