ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε υψηλούς τόνους η τοποθέτηση Τσίπρα για τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατία κατώτερη των περιστάσεων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία σκληρή δήλωση μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας της αξιωματική αντιπολίτευση πως βάζει τα κομματικά της συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η χώρα μας αποτελεί πεδίο σταθερότητας σε μια βαθιά αποσταθεροποιημένη περιοχή. Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση που αλλάζει δεδομένα και ισορροπίες στην Ευρώπη. Και οι ροές αυτές περνούν από τη χώρα μας. Απαιτείται επομένως υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση. Από όλο το πολιτικό σύστημα.Δυστυχώς αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική θεσμική και πολιτική ανέχεια του ελληνικού λαού τα τελευταία 5 χρόνια δεν θέλησαν να βρεθεί μία κοινή λύση. Η ΝΔ αποτελεί θεσμικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος και σήμερα δυστυχώς αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις της ΝΔ στο μεταναστευτικό ζήτημα, στο οποίο διαφώνησε με τη δημιουργία hotspots στα νησιά, o Πρωθυπουργός σημείωσε: «δεν υπονομεύει τις θέσεις της κυβέρνησης η ΝΔ αλλά υπονομεύει τη διεθνή και ευρωπαϊκή θέση της χώρας καθώς η δημιουργία hotspots στα νησιά είναι ευρωπαϊκή απόφαση».


Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης: «Σε ότι δε αφορά το ασφαλιστικό, είναι προφανές ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να κρατούν στάση υπονομευτική. Αυτοί, που από το 2010 έως σήμερα, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 11 διαφορετικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων. Αυτοί που χρέωσαν με δισεκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία με το καταστροφικό PSI. Σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε έναν διάλογο συντεταγμένο. Τους ζήτησα, τουλάχιστον, να συνταχθούν σε μια κοινή εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων. Αρνήθηκαν. Ίσως πιστεύουν ότι έτσι αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους. Η κυβέρνηση θα τους διαψεύσει. Θα καταθέσουμε την πρότασή μας η οποία θα εξασφαλίζει πως δεν θα γίνει καμία περικοπή σε συντάξεις».

«Το στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα πετύχει. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν και σε μία Ευρώπη αλλαγών η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνιστής» τόνισε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση