ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαυρογιάννης-Ναμί στις Βρυξέλλες για κεκτημένο

Ποια η αποστολή των διαπραγματευτών και τι αναμένεται στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να βρεθούν αύριο οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αφορά στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην Κύπρο, σε περίπτωση λύσης.

Υπενθυμίζεται πως εκτενής ήταν και πριν από λίγες μέρες η αναφορά του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκδήλωση στη Λευκωσία, αναφορικά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Δεν θα υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκά εδάφη στην Κύπρο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «το ευρωπαϊκό κεκτημένο να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το νησί, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη Συνθήκη Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μεγάλο ζητούμενο είναι ο βαθμός ετοιμότητας της τ/κ κοινότητας ως προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θέμα με το οποίο ασχολείται ο Pieter Van Nuffel, νομικός σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία και προσωπικός απεσταλμένος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Γραφείο Καλών Υπηρεσιών των Η.Ε. στην Κύπρο.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ίδια ώρα, όπως είχε καταγράψει και το ρεπορτάζ της «Κ» από τις Βρυξέλλες, υπάρχει ετοιμότητα και μέσω των γενικών διευθύνσεων για όλα τα θέματα του κεκτημένου, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί, για πλήρη εφαρμογή σε περίπτωση λύσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση