ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξω από Υπουργεία-Βουλή οι απεργοί στη «Ζήνων»

Κλιμακώνονται από Δευτέρα τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στα λεωφορεία Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Κλιμακώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, με το Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση να δηλώνει την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση του εργατικού Κινήματος προς τους απεργούς, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η απεργία θα κρατήσει όσο χρειαστεί για να τελειώσει με νίκη.

Το μεσημέρι ο κ. Κυρίτσης και κλιμάκιο της ηγεσίας της ΠΕΟ, συναντήθηκαν με τους απεργούς και τους ενημέρωσαν για τη μέχρι σήμερα πορεία των διαβουλεύσεων που γίνονται για τερματισμό της απεργίας.

Κληθείς να ερμηνεύσει την υλική στήριξη για τους εργαζόμενους, ο κ. Κυρίτσης είπε πως «όταν και εφόσον χρειαστεί, θα δημιουργηθούν και απεργιακά ταμεία για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν γιατί ζουν από το μεροκάματο τους, δεν έχουν αποθέματα στις τράπεζες. Οι μισθοί τους δεν ξεπερνούν τα 1300 ευρώ». Συμπλήρωσε πως «γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλούμε για δημοσίους υπαλλήλους. Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι χρειαστεί να πάρουν απεργιακά επιδόματα και να στηριχθούν οικονομικά για να ζήσουν τις οικογένειες τους, θα είμαστε δίπλα τους».

Πάνε έξω από Υπουργεία και Βουλή
Ερωτηθείς τι θα γίνει από εβδομάδας, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ απάντησε πως «από τη Δευτέρα οι απεργοί θα πάνε με υπομνήματα έξω από τα τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία, δηλαδή Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών για να ζητήσουν από τους τρεις Υπουργούς δικαίωση. Οι απεργοί θα πάνε και έξω από τη Βουλή, αφού το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εργασίας του Σώματος για να ζητήσουν και από τους βουλευτές δικαίωση». Σημείωσε ότι «μέσα από αυτή τη διαδικασία ξεκινά και η κλιμάκωση των μέτρων και η επόμενη εβδομάδα θα δείξει» τι μέλλει γενέσθαι.

Έτοιμοι για διάλογο
Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπούμε σε ένα ειλικρινή διάλογο για να λυθεί η απεργία, ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει αυτό και η πιο βασική είναι σεβασμός στην συμφωνία την οποία έχουμε υπογράψει. Εάν αυτή η συμφωνία που έχουμε υπογράψει δεν γίνεται σεβαστή, όπως δυστυχώς δεν γίνεται σεβαστή από τον Υπουργό Μεταφορών, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε κίνηση που να οδηγεί στη λύση της απεργίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάποιο περιθώριο οπισθοχώρησης των εργαζομένων ο κ. Κυρίτσης απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης από ζητήματα αρχής. Ευελιξία στη διαπραγμάτευση, ευελιξία στο να βρούμε λύση υπάρχει απεριόριστη». Προσθέτοντας πως «και απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών για συνάντηση των τριών μερών και μάλιστα βρήκαμε και λύση».

Ανέφερε ακόμα ότι στη συνάντηση εκείνη «συμφωνήσαμε και θα προτείναμε τη λύση σε Γενική Συνέλευση των απεργών για να λήξει η απεργία, αλλά δυστυχώς ο Υπουργός Μεταφορών τα τίναξε όλα στον αέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση