ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νοσηλευτές: Άκυρη μέχρι... νεωτέρας η στάση εργασίας

Αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις θα επαναφερθούν χωρίς προειδοποίηση τα μέτρα

ΚΥΠΕ

Αίρεται η εξάωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια, που είχε εξαγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, ύστερα από αποφάσεις που λήφθηκαν, στο πλαίσιο συνάντησης του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη με τους Κλάδους των νοσηλευτών στην ΠΑΣΥΔΥ, και την ηγεσία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, πέραν της απόφασης για άρση της στάσης εργασίας, λήφθηκε και απόφαση όπως αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν παρθεί να επαναφερθούν άμεσα τα μέτρα χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για άρση της στάσης εργασίας λήφθηκε ύστερα από έντονες ολοήμερες διαβουλεύσεις, με αποκορύφωμα συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους δυο Κλάδους, καθώς και τους εκπροσώπους των εκτάκτων στην ΠΑΣΥΔΥ, και με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας", κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα για τα οποία είχε εξαγγελθεί η στάση εργασίας.

Οπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σε βάθος και αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους νοσηλευτές και αποφασίστηκαν η άμεση προώθηση από τον Υπουργό Υγείας, στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρότασης για αποπαγοποίηση των 185 θέσεων, που βρίσκονται ενώπιον της ΕΔΥ και η σύγκληση της ΜΕΠ, εντός των προσεχών ημερών, για επίλυση του θέματος μετατροπής των συμβολαίων των εκτάκτων που έχουν κλείσει 30 μήνες υπηρεσίας, καθώς και ο τερματισμός της αποκοπής του 10% από το μισθό των εκτάκτων που έχουν κλείσει 24 μήνες υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, στη συνεδρία της ΜΕΠ θα τεθούν και τα θέματα της υποστελέχωσης, της αποπαγοποίησης θέσεων προαγωγής, καθώς και των θεμάτων των αποζημιώσεων, αναφέρεται.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Κλάδων με τους εκπροσώπους των εκτάκτων και στην παρουσία της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ συναποφάσισαν την αναστολή της εξάωρης στάσης εργασίας, ανταποκρινόμενοι στη έκκληση του Υπουργού Υγείας για ολιγοήμερη πίστωση χρόνου ώστε να του δοθεί χρόνος να τροχιοδρομήσει λύσεις στα εκκρεμούντα προβλήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και οι δύο Κλάδοι αποφάσισαν ότι αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν παρθεί θα επαναφερθούν άμεσα τα μέτρα χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση