ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δόξα - Απόλλωνας 1-3: Διπλό με ανατροπή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας, ο οποίος κέρδισε την Δόξα με 3-1 στο Μακάρειο στάδιο και έφτασε τους 43 βαθμούς. Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα με τρία γκολ στην επανάληψη.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα, με τους «κυανόλευκους» να παρουσιάζουν το κακό τους πρόσωπο. Ανοικτό το παιχνίδι στο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους.

H πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 7΄, όταν το σουτ του Στογιάνοβιτς έφυγε άουτ. Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Κατωκοπιάς άρχισε σταδιακά να ανεβάζει ρυθμούς και στην πρώτη φάση που δημιούργησε κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έγινε η σέντρα του Ντάνι Λόπες, και ο Αγκουινάλντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Δύο λεπτά αργότερα η γηπεδούχος είχε ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Καλό από καλή θέση έφυγε άουτ. Ακολούθως, οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν καλά μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Χατζηφραγκίσκου.

Στο 31ο λεπτό ο  Ντα Σίλβα έκανε το σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στον Λόπες και έφυγε σε κόρνερ. sτο 36΄ η Δόξα είχε μία καλή στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Λόπες, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βάλε. Ένα λεπτό αργότερα,  η κεφαλιά του Αγγελή έφυγε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο με την Δόξα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 1-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ο Πέδρο Εμάνουελ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή, με τον Μακρίδη να παίρνει τη θέση του Κυριάκου. Η εικόνα, όμως, του αγώνα παρέμενε η ίδια στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, χωρίς φάσεις μέχρι και το 55.

Όμως, σε μία ανύποπτη φάση ο Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα  στο 60΄.  Έγινε η σέντρα από τον Βασιλείου και ο Μάγκλιτσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.  Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι «κυανόλευκοι» πίεσαν ακόμα περισσότερο για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους χάριζε και τη νίκη.

Η πίεση του Απόλλωνα απέφερε καρπούς και πέντε λεπτά αργότερα, κέρδισαν πέναλτι με τον Ελίζιο σε μαρκάρισμα από τον Λεάντρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλεξ Ντα Σίλβα, ο οποίος έκανε το 1-2.

Στην συνέχεια οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να διαχειριστούν το παιχνίδι, πράγμα που έκαναν πολύ καλά και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Στογιάνοβιτς. Ο Μέζγκα έκανε την κίνηση από δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Σέρβο που από κοντά έκανε το 1-3.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ: Χατζηφραγκίσκου, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Λεονάρντο, Λεάντρο, Παουλίνιο, Λόπες, Εντμάρ (66΄ Λεόν), Καλό, Κένεντι, Αγκουινάλντο (61΄ Φοφανά).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Φρέιρε, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Σλάβτσεφ (71΄ Γκιέ), Στογιάνοβιτς, Κυριάκου (46΄ Μακρίδης), Αγγελή, Βασιλείου, Μάγκλιτσα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση