ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 1-2: Τη «σκότωσε» στο τέλος

Με γκολ στις καθυστερήσεις της παράτασης πέρασαν τα σφυριά

Με τον Άντζελο Ογκμπόνα να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Λίβερπουλ με σκορ 2-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, σε έναν πολύ όμορφο επαναληπτικό του 0-0 του «Άνφιλντ». 1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια.

Επόμενος αντίπαλος για τη Γουέστ Χαμ (που πέταξε εκτός τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από οκτώ ανεπιτυχείς προσπάθειες) στη διοργάνωση, η Μπλάκμπερν.

Πρωταγωνιστής του ματς ήταν προφανώς ο Ιταλός αμυντικός για το γκολ που πέτυχε, αλλά και ο Ντάρεν Ράντολφ που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Από την άλλη, για τους «κόκκινους» που είδαν τους Κουτίνιο-Στάριτζ να επιστρέφουν από τραυματισμούς, αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Σμιθ (δημιουργήθηκαν πολλοί κίνδυνοι από την πτέρυγά του) και ο Κρίστιαν Μπεντέκε που σπατάλησε όσες πολύ καλές ευκαιρίες του δόθηκαν για να σκοράρει. Σε σχήμα με τρεις επιθετικούς (Ορίγκι-Στάριτζ-Μπεντέκε) έκλεισαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι.

Στα πρώτα λεπτά σαφώς πιο ορεξάτη ήταν η Λίβερπουλ. Επιχειρώντας την ανάπτυξή της κυρίως από αριστερά, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε από νωρίς πως θέλει να πάρει το υπερ-πολύτιμο προβάδισμα και να ορίσει αυτή τον ρυθμό της αναμέτρησης στη συνέχεια. Παράδειγμα της πίεσής της, απέναντι σε μία παθητική Γουέστ Χαμ, ήταν τα διαδοχικά κόρνερ που κέρδισε λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, όταν στην πιο σημαντική στιγμή ο Ράντολφ πρόλαβε τον Κρίστιαν Μπεντέκε στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση του Κουτίνιο και έδιωξε το σουτ που ο πρώτος επιχείρησε.

Στην επόμενη φάση, τα «σφυριά» έφτασαν ακόμη πιο κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ο'Μπράιεν (στον οποίο νωρίτερα ζήτησαν χέρι εντός περιοχής, αλλά δεν υπήρχε παράβαση και ορθώς δεν καταλογίστηκε) δοκίμασε σουτ από απόσταση και είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό σίδερο του Σιμόν Μινιολέ. Το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό με 22 πλέον ποδοσφαιριστές να το κυνηγάνε και στο 29' ο Τεϊσέιρα πήρε σειρά για μία νέα χαμένη ευκαιρία, σουτάροντας άουτ -αφού η μπάλα έφυγε από το πόδι του χωρίς καθόλου φάλτσα- μέσα από την περιοχή.

Στο 34' ήταν σειρά του Κουτίνιο να μείνει εκτός στόχου για λίγο, αφού από εξαιρετική αντεπίθεση, μοναδική ενέργεια του Μπεντέκε και πάσα του πάνω στη γραμμή, ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στο δεξί σίδερο του Ράντολφ. Ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας των «σφυριών» σταμάτησε τον Βέλγο σε ίδια φάση με αυτή του πρώτου τετάρτου, μόνο που αυτή τη φορά ο θηριώδης στράικερ επιχείρησε να τον νικήσει με κεφαλιά.

Ο αριστερός στύλος του Μινιολέ τον έσωσε για δεύτερη φορά (38'), με τον Βέλγο να έχει υποψία συμμετοχής στη φάση, αφού ενδέχεται να ακούμπησε λίγο την μπάλα στο φάουλ του Παγιέ και να της άλλαξε πορεία. Στην εξέλιξη της φάσης, πάντως, ήταν σίγουρα αυτός που στέρησε το 1-0 στον Αντόνιο, αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του πάνω στη γραμμή. Τελικά, ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ χαμογέλασε τελευταίος, αφού με τη συμπλήρωση των 45' έστειλε την μπάλα στην εστία, βρισκόμενος αμαρκάριστος σε σέντρα του Βαλένσια, η οποία άλλαξε λίγο πορεία στο πόδι του Φλάναγκαν.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Με ένα γκολ. Και ήταν ο Φελίπε Κουτίνιο εκείνος που βρήκε δίχτυα για τη Λίβερπουλ, εκτελώντας κάτω από το τείχος φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, το οποίο είχε κερδίσει ο Μπεντέκε. Ο ρυθμός παρέμεινε το ίδιο εξαιρετικός στη συνέχεια της αναμέτρησης, αλλά οι ευκαιρίες σταμάτησαν να είναι τόσο κλασικές και για τις δύο πλευρές, με τον Αντόνιο να φτάνει πιο κοντά στο γκολ, αλλά με έναν τυχερό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, ο Μινιολέ διάβασε σωστά τη φάση και απομάκρυνε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ που είχε κατεύθυνση προς την εστία του.

Κι ενώ ο Κλοπ είχε αλλάξει τους Κουτίνιο και Τεϊσέιρα για τους Ορίγκι και Στάριτζ (επέστρεψε, επίσης, μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό), οι «κόκκινοι» δεν δημιούργησαν απειλές. Αντ' αυτού θα μπορούσαν να βρεθούν και πάλι πίσω στο σκορ εάν ο Ρότζερ Ιστ είχε καταλογίσει πέναλτι σε παράβαση του Τιάγκο Ιλόρι πάνω στον Ένερ Βαλένσια, τον οποίο κράτησε από το χέρι και δεν του επέτρεψε να τελειώσει με tap in σέντρα του Αντόνιο, μετά από μοναδική του ενέργεια πάνω στον Σμιθ.

Στη νέα μονομαχία Ράντολφ-Μπεντέκε νικητής ήταν και πάλι ο Ιρλανδός κίπερ, που αυτή τη φορά απομάκρυνε φάουλ του Βέλγου με κάτι παραπάνω από επτά λεπτά να απομένουν στο ρολόι για την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Στο τέταρτο που παίχτηκε μπάλα στη συνέχεια (σ.σ οκτώ λεπτά καθυστερήσεις) ο ρυθμός δεν έπεσε καθόλου και οι δύο πλευρές συνέχισαν να έχουν καλές στιγμές για το «χρυσό» γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Βέλγος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ, αλλά και αυτός που της... στέρησε το προβάδισμα. Σε τρεις μεγάλες στιγμές, η αιχμή του δόρατος στην παράταξη του Κλοπ με τρεις επιθετικούς δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα εκτός από το ύψος του πέναλτι (με την μπάλα να πέφτει στα πόδια του από απομάκρυνση), αδυνατώντας να νικήσει ξανά τον Ράντολφ που του αρνήθηκε το γκολ με το πόδι σε τετ-α-τετ και μη σημαδεύοντας καλά με το κεφάλι λίγο πριν οι δύο πλευρές πάρουν μία ανάσα για να συνεχίσουν.

Κι αφού, λοιπόν, οι προσπάθειες των Στάριτζ και Φλάναγκαν δεν βρήκαν στόχο, οι γηπεδούχοι... έκλεψαν το ματς με τον Άντζελο Ογκμπόνα να σηκώνεται πιο ψηλά απ' όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να νικάει με το κεφάλι τον Μινιολέ για το τελικό 2-1 στο 121' από σέντρα του Παγιέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Ριντ (65' Κόλινς), Κρέσγουελ, Κουγιατέ (75' Κάρολ), Βαλένσια, Ομπιάνγκ, Νομπλ, Ο'Μπράιεν (83' Μόουζες), Ογκμπόνα, Παγιέ, Αντόνιο
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Ιλόρι, Λούκας, Σμιθ, Στιούαρτ, Τσιριβέγια (101' Μίλνερ), Τεϊσέιρα (59' Ορίγκι), Κουτίνιο (59' Στάριτζ), Άιμπ, Μπεντέκε

Πηγή: www.england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση