ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ - Άρης 1-1: Ανοιχτή η πρόκριση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στη ρεβάνς του Τσιρείου θα κριθεί η πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Άρη, μετά την ισοπαλία (1-1) στο ΓΣΠ.

Το ντεμπούτο του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» ήταν θετικότατο. Ο Άρης βρήκε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στο 2ο ημίχρονο και θα μπορούσε να πετύχει ένα 2ο γκολ.

Η ομάδα του Κετσπάγια επηρεάστηκε από τις μαζεμένες αλλαγές που έγιναν στην ενδεκάδα. Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με το Ράντι και ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 17΄με τον Καβενάγκι. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Αντωνιάδη.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι παίκτες του Κώστα Καϊάφα πίεζαν πολύ ψηλά και δυσκόλευαν αφάνταστα την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι άνηκε στην ομάδα του Άρη κατά συμπλήρωση του 10ου λεπτού. Ο Μαραγκουδάκης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15ο λεπτό με το Ράντι. Ο Μαραγκουδάκης έκανε μια όμορφη σέντρα από τα δεξιά και ο επιθετικός του Άρη έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 17’ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή που έγινε πάνω στον Εφραίμ από το Μπόργκ. Ο Φερνάντο Καβενάγκι ευστόχησε από την άσπρη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και έψαξαν ένα δεύτερο γκολ. Στο 39’ o Καβενάγκι σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα κόντρα στο Χαραλάμπους. Δυο λεπτά αργότερα ο Νουρεντινόσκι πραγματοποίησε μια μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Αντωνιάδη μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη.

Ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής στη φάση του τελευταίου λεπτού του ημιχρόνου. Ο Εφραίμ έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ στην κίνηση όμως ο Νουρεντινόσκι είχε και πάλι τη λύση, διώχνοντας εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή όμως δυσκολευόταν αφάνταστα να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Νουρεντινόσκι. Στο 50’ ο Αντωνιάδης σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 59ο λεπτό ο Άρης πλησίασε σε ένα 2ο γκολ. Ο Ράντι έκανε ένα δυνατό σουτ όμως ο Πάρντο απόκρουσε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με δυο σουτ των Κύπρου και Πρεντέσκου τα οποία δεν είχαν θετική κατάληξη. Στο 81ο λεπτό ο Αντωνιάδης αποχώρησε τραυματίας και ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε το παιχνίδι με 10 παίκτες. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τ.Κετσπάγια): Πάρντο, Αμορίν, Αστίθ, Σέρτζιο, Μιλάνοφ, Αντωνιάδης, Μοράις, Εφραίμ (67’ Ντε Βινσέντι), Χαραλαμπίδης, Στίλιτς (74’ Βάντερ), Καβενάγκι (57’ Σωτηρίου).

Άρης (Κ. Καϊάφας):  Νουρεντινόσκι, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Γκονζάλες (60’ Πρεντέσκου), Μαραγκουδάκης, Κύπρου, Ράντι (76’ Μαλεκκίδης), Χαραλάμπους, Παναγή, Κυριάκου, Μποργκ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση