ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οριακή άνοδος στις συναλλαγές του Χ.Α.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +3,04%

Kathimerini.gr

H χρηματιστηριακή καταιγίδα που έπληξε  την ελληνική αγορά μετοχών αυτή την εβδομάδα , ήταν συνδυασμός της  πτωτικής πορείας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας μαζί με τις αντιδράσεις επαγγελματικών ομάδων απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της 2ης εβδομάδας του Φεβρουαρίου επικράτησαν ανοδικές τάσεις αφού ήταν αναμενόμενο να υπάρξει μία τεχνική αντίδραση μετά την συντριβή που υπέστησαν μετοχές και δείκτες. Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +3,04% και διαμορφώθηκε στις 454,29 μονάδες. Η αξια των συναλλαγών παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα και δεν ξεπέρασε τα 52 εκατ. ευρώ.

Ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης όπως απεδείχθη για άλλη μία φορά ήταν η εγχώρια αγορά μετοχών που υπέστη μαζικό κύμα πωλήσεων μετοχών με συνέπεια μέσα σε 8 συνεδριάσεις να χάσει 8,5 δις. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της.  Ελάχιστη σημασία είχε πάντως η σημερινή προσωρινή αντίδραση της αγοράς. Το ζήτημα είναι ότι βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και έχει υπονομευθεί κάθε προσδοκία για πιθανή αντιστροφή του κλίματος όσο καθυστερεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάζονται προσκόμματα στις ιδιωτκοποιήσεις από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση