ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Βασιλιά της Σ. Αραβίας για τη Συρία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπιού ήταν ανησυχητικές, σύμφωνα με πηγές του γραφείου του Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία, ενώ παραμένει στην εξουσία ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Παράλληλα, ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Σημείωσαν ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπιού ήταν ανησυχητικές, σύμφωνα με πηγές του γραφείου του Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενώ παραμένει στην εξουσία ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Παράλληλα, ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Σημείωσαν ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Στις συζητήσεις των δύο ηγετών τέθηκαν και οι επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στη βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση