ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σλοβάκος Πρωθυπουργός: Η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην Ελλάδα ήταν, σε δηλώσεις του για το προσφυγικό, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. Ρόμπερτ Φίτσο.

«Εχουμε φτάσει στο χρονικό σημείο που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της Ε.Ε.», υπογράμμισε ο Φίτσο και κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τη θέση που βρίσκεται η χώρα μας, τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας, μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον Ελληνα πρωθυπουργό:

«Κύριε Τσίπρα, θα υπάρξει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «και η ευθύνη θα είναι δική σας, επειδή δεν κάνατε τίποτα στο ελληνοτουρκικά σύνορα».

Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν «σε μια άλλη γραμμή», για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ, υποστήριξε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Αν την Δευτέρα διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πάλι δεν λειτουργεί, και αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα (της ΕΕ) αλλού».

Εντονη αντίδραση Ν.Δ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απαράδεκτο χθεσινά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπήκαν σε αυτήν παρακαλώντας την Ελλάδα για στήριξη, να προκαλούν με εχθρικές, άθλιες δηλώσεις, τους Έλληνες.

Εκείνοι που, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρνούνται την κοινή προσπάθεια, είναι τελικά υπονομευτές της ίδιας της Ευρώπης.

Ας αναλογιστεί σοβαρά η Κυβέρνηση τι δικαιώματα έχει δώσει με την ανικανότητά της και σε ποιους για να προσβάλλουν τη χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X