ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκοψαν αντί να κλαδέψουν τα δέντρα στο πάρκο Ζεμπύλα

Αλόγιστο κόψιμο καταγγέλλουν οι κάτοικοι και βάλλουν κατά του Δήμου Στροβόλου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Το πάρκο Ζεμπύλα, είναι ένα από τα εναπομείναντα φυσικά πάρκα της περιοχής και με απόφασή του ο Δήμος διέταξε να κοπούν τα ψηλά δέντρα (ευκάλυπτοι κυρίως) και όχι να κλαδευτούν, όπως θα έπρεπε να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για να αποτρέψουν αυτή την απόφαση, οι υπάλληλοι του Δήμου εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιθετικοί και αυθάδεις και τους έλεγαν χαρακτηριστικά «να φύγουν από τη μέση για να κόψουν τα δέντρα» και πως «ο Δήμος δεν έχει να πληρώσει 100ευρώ για κλάδεμα»

Όπως μας έγινε γνωστό και από κατοίκους της περιοχής, τα δέντρα βρισκόντουσαν μέσα στο πάρκο και δεν εμπόδιζαν σε κάτι στο δρόμο, στα γειτονικά σπίτια και στους πεζούς, αλλά ούτε και στα σύρματα της ηλεκτρικής.

Οι κάτοικοι είναι φανερά ενοχλημένοι με την απόφαση του Δήμου Στροβόλου, αλλά και με την συμπεριφορά των υπαλλήλων. Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής «αυτή τους η ενέργεια ήταν αλόγιστη και καταστροφική για το οικοσύστημα της περιοχής».

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η απόφαση τους Δήμου να κόψει τα δέντρα και όχι να τα κλαδέψει είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν μόνο οι κορμοί, πράγμα που αυξάνει σύμφωνα και με τους κατοίκους τις πιθανότητες να ξεραθούν τα δέντρα αυτά από λάθος ανθρώπινη και αλόγιστη παρέμβαση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση