ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρνηση Εισαγγελέα να συζητήσει ρύθμιση απεργιών

Κληρίδης: Καλούμαστε να συζητήσουμε εν μία νυκτί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης αρνήθηκε να συζητήσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας την πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες. Κάνοντας εισαγωγή ότι με το εν λόγω θέμα της ρύθμισης μπορεί να υποπέσει σε λάθος, λόγω σύγχυσης και βιασύνης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι αρνείται να το συζητήσει. «Προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα χρόνων εν μία νυκτί, όταν θα υπάρχει ένα κείμενο έτοιμο θα επανέλθω» τόνισε ο κ. Κληρίδης και έφυγε από την αίθουσα.

Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κληθείσα στην επιτροπή Εργασίας ανέφερε ότι τροποποιήθηκε η πρώτη πρόταση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, έπειτα από διαβούλευση του υπουργείου με τις συντεχνίες. Επί της ουσίας, είναι αυτούσια η πρώτη πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ, τροποποιημένη με μία παράγραφο παραπάνω, όπως είχε ορίσει ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου στην προηγούμενη επιτροπή Εργασίας, αλλά εισηγμένος και ο κώδικας βιομηχανικών σχέσεων. Στη διαβούλευση που είχε το υπουργείο με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι όλες οι συντεχνίες ζήτησαν περαιτέρω χρόνο.

Ο βουλευτής Νίκος Νουρής εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό στην επιτροπή Εργασίας επειδή ο Αβέρωφ Νεοφύτου απουσίαζε, εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 εναλλακτικές επιλογές  που μπορούν να συζητηθούν. Υπογράμμισε ότι  η πρώτη πρόταση παραμένει, αλλά είναι έτοιμοι να τροποποιήσουν την υφιστάμενη. «Είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε την πρώτη πρόταση νόμου, για να διασκεδάσουμε τη διαφωνία ότι δεν είναι το ζήτημα της ποινικοποίησης της απεργίας, αλλά της ρύθμισης» κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση