ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν 6 πρώην στελέχη του ΡΙΚ

Η ανακοίνωση της συντεχνίας ΕΥΡΙΚ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική παρέμβαση εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού ζητούν σε μήνυμα που στάληκε σε αυτόν σήμερα έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ, με σκοπό, όπως αναφέρουν την καταβολή της σύνταξης που δικαιούνται ύστερα από την αφυπηρέτησή τους το 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας ΕΥΡΙΚ, στο μήνυμά τους οι 6 εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αφυπηρέτησαν το 2023 από το ΡΙΚ βάσει του νόμου του νέου συνταξιοδοτικού, ωστόσο "λόγω των ελλείψεων, καθυστερήσεων, αδυναμιών τόσο του οργανισμού αλλά και της πολιτείας", έχουν οδηγηθεί σε οικονομική δυσπραγία και εξαθλίωση.

Συμπληρώνουν ότι η αιτιολόγηση, το ιστορικό, η κατάρριψη ευθυνών για την ανεπάρκεια που διαπιστώνεται στην όλη διαδικασία καταβολής των συντάξεων είναι γνωστή στο Γενικό Λογιστήριο, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) αλλά και το ΡΙΚ, και πως κανείς από όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα δεν μπορεί να το ωθήσει προς επίλυση "λόγω ελλείψεων εκ μέρους του ΡΙΚ".

«Ζητείται από όλους, και είναι και η δική μας θερμή παράκληση, όπως επέλθει επιτέλους καταλυτική η δική σας πολιτική παρέμβαση. Καμία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και το ΡΙΚ όπως διαφαίνεται δεν είναι σε θέση να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Διαπιστώνονται εν γένει αδυναμίες στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Οι απαράδεκτες χρονίζοντες αδυναμίες του ΡΙΚ μας έχουν αφήσει οικονομικά εκτεθειμένους", σημειώνουν.

Αναφέρουν περαιτέρω πως "στην προσπάθειά μας να λάβουμε την σύνταξη μας νιώθουμε ότι στην πορεία έχουμε χάσει και την αξιοπρέπεια μας. Αυτό που βιώνουμε, είναι κατάντια, δεν είναι εικόνα μίας ευνομούμενης λειτουργικής πολιτείας, ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους». Προσθέτουν ότι αν δεν βρεθεί λύση σύντομα και άλλοι συνάδελφοί τους που αφυπηρετούν από το ΡΙΚ θα προστεθούν στην ομάδα των δυσαρεστημένων.

Συναποδέκτες του μηνύματος, όπως αναφέρεται, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, και το ΔΣ του ΡΙΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση