ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση ΠΑΣΥΝΟ για έγκριση νομοσχεδίου περί ρυθμίσεως απασχόλησης

Περί ρυθμίσεως της απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου το νομοσχέδιο για ΠΑΣΥΝΟ

ΚΥΠΕ

Η ΠΑΣΥΝΟ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση από τη Βουλή του νομοσχεδίου «Περί ρυθμίσεως της απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία» πριν τη διάλυσή της.

Αναφέρει ωστόσο την ίδια ώρα πως μετά την «ιστορική» συμφωνία της 8ης Φεβρουαρίου 2016 για το θέμα των επ’ αορίστου χρόνου συμβολαίων, το εν λόγω νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ενσωματωμένο στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση, κάτι για το οποίο, όπως αναφέρεται αντέδρασε η ΠΑΣΥΝΟ.

Όπως προστίθεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι διαβουλεύσεις για τον καταρτισμό του νομοσχεδίου είχαν ολοκληρωθεί σε συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη με τις συντεχνίες, συμπεριλαμβανομένης και της ΠΑΣΥΝΟ, στις 23 Μαρτίου 2016 με αποτέλεσμα να γίνουν οι πιο κάτω διορθώσεις/τροποποιήσεις:

1. Να ψηφιστούν τα επ’ αορίστου συμβόλαια εκτός και προ της αυτονόμησης (που καταχρηστικά και παράνομα το κράτος δεν εφάρμοζε, σύμφωνα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία).
2. Να εισαχθεί άρθρο που να προστατεύει τους συναδέλφους από τερματισμό εργασίας λόγω πλεονασμού.
3. Να σταματήσει η αποκοπή του 10% σε όσους εργοδοτούνται πέραν των 24 μηνών.

«Όλες οι πιο πάνω αλλαγές σε σχέση με την ελλιπή αρχική πρόταση δεν αποτελούν λεπτομέρειες για μας αλλά σημαντικές και ουσιώδεις ρήτρες που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονταν εξ αρχής» αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση