ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την αρχή η διαδικασία έκδοσης Μπόμπολα στην Κύπρο

Ακυρώθηκε το πρώτο ένταλμα και εκδόθηκε νέο, το οποίο εστάλη στην Ελλάδα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σημαντική καθυστέρηση στο αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να σημειωθεί μετά την ακύρωση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Οι κυπριακές Αρχές παράλληλα με την ακύρωση υπέβαλαν νέο αίτημα στις ελληνικές Αρχές, αυτή τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

Το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες αναμένεται να κινήσουν τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο όλο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές είχαν ζητήσει πριν από το Πάσχα επιπρόσθετα στοιχεία από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.

Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων ανεπίσημα εκφραζόντουσαν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.

Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο Ελλαδίτης επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.

Τα νέα στοιχεία ουσιαστικά πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Λεωνίδα Μπόμπολα ότι ο πελάτης τους, αν έπρεπε να δικασθεί, θα έπρεπε να γίνει από ελληνικά δικαστήρια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση