ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δύο συλλήψεις για το κύκλωμα με τις μίζες, επίκειται τρίτη

Δεν τοποθετείται ο ΠΙΣ, πριν την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες οι μίζες που φαίνεται να λάμβανε ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Γιαννάκης Κυαμίδης, ενώ αυτό φαίνεται να ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για ολόκληρο κύκλωμα με γιατρούς του δημοσίου.

Μετά τη σύλληψη του Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής στη Λευκωσία, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του γιατρού Βασκέν Σαχμπετεριάν και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον τρίτου γιατρού του Δάφνη Αριστοδήμου ο οποίος είναι διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο Κυαμίδης, φέρεται να συνεργάζεται με ειδικό κέντρο εκτός Λευκωσίας όπου παρέπεμπε ασθενείς με σύσταση να του καταβάλλεται μέρος χρημάτων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το 2008 με τις μίζες που έπαιρνε ο ύποπτος να ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Ο Διευθυντής του τμήματος, ως κυβερνητικός γιατρός, ήταν ο αρμόδιος για να υπογράφει σε ασθενείς επιχορηγήσεις, που ήταν εκ γενετής βαρήκοοι, ούτως ώστε να δικαιούνται επιχορήγηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος με την ανάληψη των καθηκόντων του στο νοσοκομείο άρχισε να τηλεφωνά στον διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής και να τον επισκέπτεται ζητώντας του να πληρώνει μίζες για να εγκρίνει με την υπογραφή του τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα βαρηκοΐας για να τύχουν θεραπεία στο κέντρο τους.

Μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας έξω από το ειδικό κέντρο, βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου εξακόσια ευρώ τα οποία ήταν σημαδεμένα

Δεύτερη σύλληψη

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου για την υπόθεση που αφορά τη σύλληψη του Εκτελεστικού Διευθυντή και Διευθυντή του Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Γιαννάκη Κυαμίδη, ο οποίος φέρεται να είναι ύποπτος για χρηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη 59χρονος ιατρός, ενώ έχει εκδοθεί ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης για πρόσωπο το οποίο φαίνεται βρίσκεται στο εξωτερικό, επίσης ιατρός.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Πως τοποθετείται ο ΠΙΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ  Πέτρος Αγαθαγγέλου σε δηλώσεις του στην «Κ» επισημαίνει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δεν προβαίνει σε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, καθότι όλες οι πληροφορίες που έχουν για το θέμα προέρχεται από τα ΜΜΕ υποδεικνύοντας ότι αναμένει το επίσημο πόρισμα της έρευνας προκειμένου να τοποθετηθεί υπεύθυνα.

Είναι άδικο να στοχοποποιηθεί οποιοσδήποτε συνάδελφος, ανέφερε, χωρίς να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας και να εκδοθεί το τελικό πόρισμα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση