ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβληματισμός για τη λειτουργία του εθνικού

Η νέα σύνθεση της Βουλής και η σύγκλιση το επόμενο διάστημα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο τρόπος με τον οποίο θα ενημερώνονται τα κόμματα πλέον απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω του Εθνικού, απασχόλησε σχεδόν αμέσως μετα τις εκλογές το Προεδρικό.

Η νέα σύνθεση της Βουλής σε συνδυασμό με τα όσα είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν διαρροές, έθεσε τον προβληματισμό για τον τροπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η ενημέρωση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημερα, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νικος Χριστοδουλιδης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε οτι αναμένεται η σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα.

Κύριο κριτήριο των αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι η αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου. Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε, πρέπει να διασφαλίζονται οι αρχές οι οποίες είναι σημαντικές για να μπορεί να παραχθεί στην ουσία δουλειά από το Εθνικό Συμβούλιο.

Πάντως ερωτηθείς και για το κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι ναι μεν εκτονώθηκε ηνπροηγουμενη ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές μετα τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επανεκκίνησης των συνομιλιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση