ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεχόμενα: Άγριες συμπλοκές μεταξύ Τούρκων και Κούρδων φοιτητών

Επτά φοιτητές τραυματίστηκαν από κτυπήματα με μαχαίρια, πέτρες και λοστούς

ΚΥΠΕ

Για πεδίο μάχης στη Λεύκα γράφουν σήμερα δύο τουρκοκυπριακές εφημερίδες, η Χαβαντίς και η Κίπρις, όσον αφορά τις άγριες συμπλοκές μεταξύ φοιτητών τουρκικής και κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επρόκειτο για ομάδες αποτελούμενες από εκατοντάδες Τούρκους και Κούρδους φοιτητές που επιτέθηκαν η μία στην άλλη με πέτρες, λοστούς, μαχαίρια και οικοδομικά υλικά χθες γύρω στις 3 τα ξημερώματα στη Λεύκα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων και την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών σε 17 αυτοκίνητα και επαγγελματικά υποστατικά. Επρόκειτο για φοιτητές του “ευρωπαϊκού πανεπιστημίου” Λεύκας. Οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την “αστυνομία” όπως προχωρήσει στη λήψη μέτρων με σκοπό τα περιστατικά αυτά να μην επαναληφθούν.

Η “αστυνομία” φέρεται να παρακολουθούσε τα γεγονότα χωρίς να μπορεί να επέμβει λόγω των δεκάδων ατόμων, ενώ χθες πραγματοποίησε ελέγχους σε αυτοκίνητα και άτομα που έμπαιναν ή έβγαιναν από τη Λεύκα, προσπαθώντας να εντοπίσει αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια αλλά και υπόπτους. Εξετάζονται και συστήματα ασφαλείας που είχαν κάμερες και ήταν τοποθετημένα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι παρόμοια επεισόδια έχουν συμβεί και άλλες φορές στα κατεχόμενα, και στο “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο.

Στο μεταξύ η Χαβαντίς δημοσίευσε χθες δηλώσεις ατόμων τουρκικής καταγωγής, που είναι “πολίτες” του ψευδοκράτους, αλλά δεν είναι παντρεμένοι με Τ/κ, οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονο ότι δεν μπορούν να μεταβαίνουν στο «νότο» και έκαναν έκκληση στους δύο ηγέτες όπως συζητήσουν το θέμα αυτό στο τραπέζι των συνομιλιών.

Εξάλλου σε πρόσφατη συνάντηση του νέου “υπουργού” δημοσίων έργων και μεταφορών, Κεμάλ Ντουρούστ με τον “πρόεδρο” του “συνδέσμου” Μαυροθαλασσιτών (έποικοι), Μπακί Αϊγκιούν και το διευθυντή της τουρκικής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Πήγασος, Ζεκί Ζιγιά, ο Ντουρούστ ανέφερε ότι οι “υπήκοοι” που κατάγονται από τη Μαύρη Θάλασσα και ζουν στο ψευδοκράτος ζητούν την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς την Τραπεζούντα και άρχισαν οι διεργασίες προς ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Σύμφωνα με τον “υπουργό”, στα κατεχόμενα ζουν 18.000 “υπήκοοι” με καταγωγή τη Μαύρη Θάλασσα, οι οικογένειες των περισσοτέρων όμως ζουν στην Τραπεζούντα. Τόνισε ότι στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των οικογενειακών δεσμών των “πολιτών” τους με τις οικογένειές τους και να συμβάλουν στην ενδυνάμωση των κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση