ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρεις γυναίκες-θύματα του εγγονού του Φρόιντ

Καταγγελίες για κακοποίηση τη δεκαετία του ’70 από τον Βρετανό ραδιοφωνικό παραγωγό

Kathimerini.gr

Τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, όταν ήταν παιδιά τη δεκαετία του 1970, από τον αποθανόντα πλέον ραδιοφωνικό παραγωγό Κλέμεντ Φρόιντ, εγγονό του Βιεννέζου «πατέρα της ψυχανάλυσης» Ζίγκμουντ και μικρότερου αδελφού του ζωγράφου Λούσιαν.

Ο Κλέμεντ Φρόιντ, που διακρίθηκε ως συγγραφέας, σεφ και βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, πέθανε το 2009. Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, που ήλθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι ο Φρόιντ βίασε τουλάχιστον τρία μικρά κορίτσια από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και τη δεκαετία του 1970.

Μία από τις καταγγέλλουσες, η Σίλβια Γούζλι, διηγήθηκε σε ντοκιμαντέρ του δικτύου ITV ότι ο Φρόιντ την κακοποιούσε συστηματικά από το 10ο έως και το 19ο έτος της ηλικίας της. «Ασκούσε πάνω μου μία ιδιότυπη επιρροή, που δεν καταλάβαινα. Αναζητούσα μια πατρική φιγούρα στη ζωή μου. Οι πράξεις του με σημάδεψαν βαθιά, ενώ η κακοποίηση αυτή με συνόδευσε σε όλη μου τη ζωή», είπε η κ. Γούζλι.

Η δεύτερη γυναίκα, θύμα του Φρόιντ, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της, περιέγραψε πώς ο βουλευτής τότε Φρόιντ «προετοίμασε» το έδαφος για χρόνια, προτού τη βιάσει όταν αυτή ήταν 18 ετών. Ο Κλέμεντ Φρόιντ ανακηρύχθηκε «ιππότης», λαμβάνοντας τον τίτλο του σερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 1987.

Η χήρα του, η 89χρονη σήμερα Τζιλ Φρόιντ, εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με τις αποκαλύψεις, εκφράζοντας τη θλίψη της και ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ