ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερτουγρούογλου: Δεν συμφωνούμε για τη βάση της λύσης

Κριτική άσκησαν Τσαβούσογλου και Ερτουγρούολογλου προς την ε/κ πλευρά

Μιλώντας στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο «υπουργός Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούογλου ισχυρίστηκε ότι οι δύο πλευρές μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνήσει για τις παραμέτρους και το πλαίσιο, δηλαδή τη βάση της λύσης του Κυπριακού.

Ο κ. Ερτουγρούολογλου αναφέρει ότι οι δύο πλευρές έχουν πολύ διαφορετικούς στόχους στο Κυπριακό. Η ε/κ πλευρά επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές του 1974, ισχυρίζεται.

Ενώπιον του κ. Τσαβούσογλου, ο κ. Ερτουγρούογλου αποκλείει το ενδεχόμενο της λύσης μέχρι το τέλος αυτού του έτους, ενώ ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά έχει «ηγεμονικές» τάσεις.

Αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Ερτουγρούογλου ασκεί κριτική στην ε/κ πλευρά, με τη λογική ότι και σε αυτό το πεδίο η ε/κ πλευρά έχει «ηγεμονικές διαθέσεις».

«Όσο η ε/κ πλευρά αναγνωρίζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία και παραγνωρίζεται η κυριαρχία του τ/κ λαού δεν είναι εφικτή η λύση» τονίζει ο κ. Ερτουγρούογλου. Από τη δική του σκοπιά, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση, η ε/κ πλευρά πρέπει να παραιτηθεί από τις ηγεμονικές διαθέσεις της και να κατανοήσει ότι η Κύπρος δεν είναι ένα ελληνικό νησί.

Τσαβούσογλου: Ζητεί διεθνή διάσκεψη

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσαβούσογλου άσκησε κριτική στην ε/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι καθυστερεί τη διάσκεψη για το Κυπριακό, που θα λάβουν μέρος οι εγγυήτριες δυνάμεις. Ο ίδιος επαναλαμβάνει το σχετικό αίτημα της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρεται και στις εξελίξεις στην ΑΟΖ και αναφέρει ότι και ο «τ/κ λαός» έχει μερίδιο στο φυσικό αέριο της Κύπρου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση