ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κων/πολη: 28 νεκροί και 60 τραυματίες σε επίθεση σε αεροδρόμιο

Πίσω από την επίθεση ενδέχεται να κρύβεται το ΙΚ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη, όπου τουλάχιστον 28 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 60 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος είναι υπρακτό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 28 και 60 τραυματίες.

Το CNN TÜRK μεταδίδει ότι υπάρχουν τραυματίες. Στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τα τουρκικά και τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 60.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ. Οι ΗΠΑ ανακοινώσαν ότι είναι έτοιμες να παρέχουν κάθε είδους βοήθεια και στήριξη στην τουρκική πλευρά. Χθες, η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις στην Τουρκία. 

Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλλει συσκότιση στα τουρκικά μέσα σχετικά με την επίθεση. 

Πριν από λίγα λεπτά, η τουρκική κυβέρνηση τερμάτισε όλες τις πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ξεχωριστές επιθέσεις με τρεις τρομοκράτες καμικάζι. Αυτή την πληροφορία μεταδίδει ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι μια από τις εκρήξεις έγινε την στιγμή που ένας τρομοκράτης εισήλθε στο αεροδρόμιο και άνοιξε πυρ με ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ. Στην συνέχεια ανατινάχθηκε. 

Εν τω μεταξύ, την ώρα της έκρηξης, στην Κωνσταντινούπολη έφτανε πτήση από το Αεροδρόμιο της Τύμβου.

Η μεγάλη έκρηξη έγινε στο τμήμα των διεθνών πτήσεων του Αεροδρoμίου της Κωνσταντινούπολης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο σημείο του πάρκινγκ. Τις δυο εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην είσοδο της πτέρυγας των διεθνών πτήσεων.

Το Habertürk μεταδίδει ότι πίσω από την σημερινή επίθεση ενδέχεται να κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η εμπλοκή του κουρδικού κινήματος. Επίσης αναφέρει ότι υπάρχει ένας ένοπλος δράστης στο Αεροδρομίο Ατατούρκ.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο μια βομβιστικής επίθεσης τύπου καμικάζι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχαν ως στόχο δύο διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ανακοινώνει ότι πρόκειται για μια επίθεση δυο καμικάζι βομβιστών. Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για 4 δράστες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση