ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο νοσοκομείο Πάφου ο Πέτρος Μάτσας για την υποστελέχωση

Προειδοποιούν με μέτρα οι γιατροί του δημοσίου

O Διευθυντής των Ιατρικών υπηρεσιών Δρ Πέτρος Μάτσας συνοδευόμενος από την Χριστίνα Γιαννάκη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση με την ηγεσία του κρατικού νοσηλευτηρίου στην Πάφο των σοβαρών τελευταίων προβλημάτων που προέκυψαν τόσο στην Γυναικολογική κλινική όσο και στο Νεκροτομείο.

Το θέμα της υποστελέχωσης της Γυναικολογικής κλινικής ταλαιπωρεί εδώ και αρκετούς μήνες ασθενείς και το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε σχέση με το Νεκροτομείο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω ανακαίνισης.

Έξω από το Τμήμα του Νεκροτομείου έχει μεταφερθεί ένα ψυγείο σε στυλ κοντέινερ για την τοποθέτηση των νεκρών.

Οι νεκροτομές πρέπει να γίνουν και έτσι επιβάλλεται η μεταφορά των σορών στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η λύση που δόθηκε ήταν η μεταφορά με ασθενοφόρο κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει και ζητήθηκε να βρεθεί άλλος τρόπος.

Προειδοποιούν με μέτρα οι γιατροί

Την ίδια ώρα οι γιατροί του δημοσίου προειδοποιούν με μέτρα καταγγέλλοντας ότι η ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας για πρόσληψη 28 γιατρών δεν υλοποιήθηκε, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί, οι οποίοι να αποδέχονται τους όρους εργασίας που τέθησαν.
Σε ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ επισημαίνει ακόμα οτι τα νοσοκομεία δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα αναπτυξιακό έργο παρά τις εξαγγελίες.

Αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα και θα αναζητούμε φταίχτες επιχειρησιακούς προειδοποιεί η συντεχνία.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας κατηγόρησε τους αρμόδιους ότι περιορίζονται σε «συμπωματική θεραπεία» των προβλημάτων αντί σε ριζική.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση