ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Δεδομένη η στρατηγική σχέση Κύπρου - Ισραήλ

Ικανοποίηση εξέφρασε για την άμεση ανταπόκριση για συνάντηση του πρωθυπουργού

ΚΥΠΕ

Η στρατηγική σχέση Κύπρου - Ισραήλ είναι δεδομένη, δήλωσε  την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την Κυριακή θα έχει συνάντηση στο Ισραήλ με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου για πραγματοποίηση της συνάντησης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την επιστροφή του από τις συνομιλίες για το Κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «παρά τα όσα λέγονται, η Κυβέρνηση ενεργεί κατά τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μην επιτρέψει ποτέ να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε ρωγμές στις σχέσεις με κράτη με τα οποία έχουμε κτίσει τέτοια στενή συνεργασία”.

“Θα πρέπει να εκφράσω ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού κ. Νετανιάχου να συναντηθούμε, νομίζω όμως ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να πω κάτι άλλο”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν με βάση τις εξελίξεις η συνάντηση θα αποτελέσει επαναβεβαίωση της στρατηγικής σχέσης που κτίζουν Κύπρος και Ισραήλ, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτή είναι δεδομένη και δεν υπάρχει ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά η οποιαδήποτε πρόθεση αλλοίωσης της.

“Αυτό που θέλουμε είναι η μεταξύ μας συνεργασία για διασφάλιση αυτής της άριστης συνεργασίας που έχουμε κτίσει”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση