ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Αθήνα οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί

Την Πέμπτη κατά την δίκη τους στην Ελλάδα επικράτησε ένταση με μουσουλμάνους

ΚΥΠΕ

Στην Αθήνα βρίσκονται από την Παρασκευή το απόγευμα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που το προηγούμενο Σάββατο 15 Ιουλίου προσγειώθηκαν με το ελικόπτερο τους στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Η μεταγωγή των «8» έγινε υπό άκρα μυστικότητα οδικώς από τις φυλακές της Καβάλας όπου είχαν, ήδη, μεταφερθεί από την Αλεξανδρούπολη για λόγους ασφαλείας.  

Έχουν οδηγηθεί πλέον και κρατούνται στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στο Ολυμπιακό Χωριό και η μεταφορά τους, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έγινε, καταρχήν, για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, κατά την δίκη τους για την  παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα, επικράτησε ένταση στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά και με αυτόκλητους Τούρκους δικηγόρους.

Εξ όλων αυτών, αλλά καθώς και θα έπρεπε καθημερινά να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη από την Καβάλα λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται μετά το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, οι «8» κρίθηκε προτιμότερο να μεταφερθούν στην Αθήνα όπου θα αναλάβει την εξέταση του αιτήματός τους η Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου.

Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου ενώ υπενθυμίζεται ότι ως προς την παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.


Οι συνήγοροι υπεράσπισης των «8» δηλώνουν, πάντως, ότι ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και αιφνιδιαστικά για την μεταγωγή των πελατών τους στην Αθήνα.Θέτουν δε μια σειρά ερωτημάτων για την απόφαση αυτή αρχής γενομένης από το γιατί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι ίδιοι αφήνοντας να εννοηθεί ότι θεωρούν ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι, πλην της ασφάλειας των πελατών τους, πίσω από την μεταγωγή αυτή για τους οποίους δεν κρύβουν την ανησυχία τους χωρίς να τους κατονομάζουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ