ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Παιδείας: Η αντιπαράθεση δεν προσφέρει κάτι στην κοινωνία

Επιστολή του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τοποθετείται εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναφορικά με την επιστολή που έστειλε νωρίτερα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης όπου αναφέρει ότι αμφισβητεί, «με στοιχεία, τη νομιμότητα των χειρισμών του Υπουργείου σας που, όσο δεν διατάζετε έρευνα για απόδοση ευθυνών, συνιστούν και δικούς σας χειρισμούς».

Σχετικά με αυτά ο το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι τόσο ο Υπουργός, όσο και το Υπουργείο, εμμένουν στο περιεχόμενο και στο πνεύμα των επιστολών που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στον γενικό Ελεγκτή, στις 26 Ιουλίου 2016.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το Υπουργείο δεν αμφισβητεί τον σημαντικό ρόλο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και έχει αποδείξει ότι λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις της. Ωστόσο, εκφράζει την έντονη διαφωνία του με την πρακτική που εφαρμόζει ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος, στο όνομα της διαφάνειας, προχωρά στον μηδενισμό και στον διασυρμό του έργου και του ρόλου ενός ολόκληρου Υπουργείου. Η «παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία» μας βρίσκει αντίθετους.

Επίσης κρίνει ότι η περαιτέρω δημόσια αντιπαράθεση και η κακώς νοούμενη διαφάνεια, δεν αποτελεί πλέον προσφορά υπηρεσίας προς την κοινωνία αλλά, αντίθετα, σπιλώνει τους θεσμούς και διχάζει την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό για μια δεοντολογική και επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία, καθώς ο στόχος της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος είναι κοινός καταλήγει η επιστολή του Υπουργείου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση