ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση σε αστυνομικό σταθμό

Παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ανατινάχτηκε και κατέστρεψε όλο το κτήριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εικόνες από έκρηξη κοντά σε αστυνομικό σταθμό στην Κουρδική περιοχή Cirze κάνουν την εμφάνιση τους την τελευταία ώρα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε με στόχο τον αστυνομικό σταθμό αφήνοντας πίσω μόνο ερείπια.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 64 τραυματίες, ενώ το πιο πιθανόν οι αριθμοί να αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το μέγεθος της καταστροφής από την έκρηξη, καθώς η πόλη έχει πληγεί από τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών. 

Ασθενοφόρα φτάνουν στην περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV, το οποίο παρουσίασε τηλεοπτικά πλάνα με μεγάλες στήλες καπνού που προκλήθηκαν από την έκρηξη.

Η πόλη Σιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ιράκ, ενώ στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.

Η τρομοκρατική ενέργεια εκτιμάται ότι αποτελεί αντίποινα των Κούρδων στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος που ελέγχουν οι Κούρδοι αντάρτες και στο βομβαρδισμό οχυρών θέσεων των Κούρδων. Την Πέμπτη το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εντόπισαν και έπληξαν Κούρδους αντάρτες κοντά στην πόλη Μανμπίτζ, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι έχουν αποσύρει τους άνδρες τους από την περιοχή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση