ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βιβλίο Χριστόφια:Η διπλωματία και ο ρόλος των στρατιωτικών στο Μαρί

Μην χάσετε σήμερα στην «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην υπόθεση της μεγάλης έκρηξης του Μαρί εστιάζει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του που κυκλοφορεί με τον τίτλο:«Αποσιωπηθείσα ιστορία»

Ο κ. Χριστόφιας υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στο διπλωματικό πεδίο της όλης υπόθεσης και αφήνει πολλά υπονοούμενα για τον ρόλο των στρατιωτικών και άλλων εμπλεκόμενων πλευρών στο τραγικό συμβάν.Μέσα από το βιβλίο αναφέρεται στο Πόλυ Πολυβίου και στο ότι μέσα από το πόρισμα του επιχε'ιρησε να απαλλάξει τους στρατιωτικούς από τις ευθύνες τους.

Ακόμα για το κύριο Πολυβίου αναφέρει ότι του εκμυστηρεύτηκε ότι στο παρελθόν τον είχε ψηφίσει.

Σημείο εκκίνησης της περιγραφής των γεγονότων του Μαρί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί η υπόθεση ότι η Εξεταστική Επιτροπή, η αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που επιχείρησαν σύμφωνα πάνατα με το βιβλίο να επωφεληθούν στο έπακρον από τα γεγονότα όπως εκτυλίχθηκαν και να οδηγήσουν τον ίδιο σε παραίτηση.

Ακόμα στο βιβλίο συνοψίζει την πολιτική του σταδιοδρομία και παρουσιάζει τη δική του οπτική γωνία για μία από τις πιο τραγικές στιγμές της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα στην «Κ»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση