ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πενθήμερο τελικών διαβουλεύσεων για τις δημοτικές

Τις τελικές του αποφάσεις θα κληθεί να λάβει ο Ενδιάμεσος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Πενθήμερο τελικών διαβουλεύσεων και αποφάσεων κρίνεται το προσεχές, ιδιαίτερα για τον χώρο του ενδιάμεσου. ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ βρίσκονται στις τελικές διαβουλεύσεις για πάρε δώσε δήμων, ενώ στο κάδρο μπαίνει και το ΑΚΕΛ, προκαλώντας εν πολλοίς το ερώτημα κατά πόσο αναβιώνει η τριμερής μέσω των δημοτικών εκλογών.

Το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου μεταπείστηκε τελικώς και διεκδικεί επανεκλογή του για τρίτη θητεία, προκάλεσε ανάσες ανακούφισης σε όλους τους πολιτικούς χώρους πλην του ΔΗΣΥ. Πρώτα και κύρια στο ΑΚΕΛ το οποίο δεν ήταν διατεθειμένο σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη, να παραδώσει το προπύργιό του, που δεν είναι άλλο από τη συμπρωτεύουσα. Χαμόγελα ανακούφισης βέβαια προκάλεσε η υποψηφιότητα Χρίστου και στους σοσιαλιστικούς κύκλους.

Το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ δεν θα στήριζε την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαϊδη ήταν προδιαγεγραμμένο από την αρχή. Ωστόσο για την ηγεσία θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιχειρηματολογήσει για το πώς επιλέγει την υποψηφιότητα Χρίστου –δεδομένης και της αντικειμενικά πετυχημένης θητείας του- έναντι του πρωτοκλασάτου στελέχους της, παρά για οποιοδήποτε άλλο κομματικό υποψήφιο του ΑΚΕΛ.

Ήδη Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επαφές για το πώς θα κινηθούν στις προσεχείς εκλογές και όχι μόνο. Όπως αναφέρουν στελέχη τόσο από το ΔΗΚΟ όσο και από την ΕΔΕΚ, τα δύο κόμματα προχωρούν πλάι πλάι στις επικείμενες εκλογές, προκαλώντας ερωτήματα σε πολιτικούς κύκλους για το μέχρι που θα φτάσει η συνεργασία τους. Την Τετάρτη η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ θα συνεδριάσει και εκεί αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το γεγονός πάντως ότι ο ΔΗΣΥ πρόλαβε να στηρίξει υποψηφίους στις προσεχείς εκλογές, προκάλεσε την αντίδραση αλλά και τον προβληματισμό του ΔΗΚΟ για το πώς θα κινηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Λάρνακας και της στήριξης του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο στην ΕΔΕΚ, καθώς θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις. Εκεί αναμένεται να ανοίξει και το κεφάλαιο Νίκου Νικολαϊδη και το κατά πόσο το άλλοτε προβεβλημένο στέλεχος της ΕΔΕΚ θα οδηγηθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο και επιβολή ποινικών μέτρων

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση