ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αισιοδοξία Ακιντζί για δημοψήφισμα εντός του 2017

Δεν αποτελεί την προτεραιότητα της τ/κ πλευράς μια ενδιάμεση λύση

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με την πορεία του Κυπριακού. Ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ότι στα μέσα του 2017 ενδέχεται η Κύπρος να οδηγηθεί στις κάλπες για τα δημοψηφίσματα για το νέο σχέδιο λύσης.

Τονίζει παράλληλα ότι η ηγεσία του παραμένει προσκολλημένη στον στόχο της συνολικής λύσης. Ο κ. Ακιντζί υπογραμμίζει αυτό το σημείο, επισημαίνοντας ότι μια ενδιάμεση λύση δεν αποτελεί την προτεραιότητα της τ/κ πλευράς στην παρούσα συγκυρία.

Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι οι δυο πλευρές θα καταβάλλουν προσπάθειες για να κλείσουν τα τέσσερα κεφάλαια εντός του Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, ενδέχεται να υπάρξουν κάποια ζητήματα που θα διευθετηθούν αργότερα.

Εφόσον κλείσουν τα τέσσερα κεφάλαια και υπάρξει ένα πλαίσιο συνεννόησης για το εδαφικό και τις εγγυήσεις θα αναδυθεί το πολιτικό πλαίσιο της λύσης. Αυτό επισημάνει ο κ. Ακιντζί. Στην συνέχεια, οι δυο πλευρές θα εστιάσουν σε «τεχνικής λεπτομέρειες» και σε ζητήματα όπως λ.χ. την δημιουργία των συνταγμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, στους πρώτους μήνες του 2017 οι δυο πλευρές θα έχουν την δυνατότητα να διευθετήσουν τις «τεχνικές λεπτομέρειες». Στο δεύτερο μισό του 2017 οι κοινότητες θα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν το σχέδιο λύσης. Στην συνέχεια, στα μέσα του 2017, θα έρθει η σειρά για τα δημοψηφίσματα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση