ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιανγκ Μπόις - ΑΠΟΕΛ 3-1: Τίποτα δεν χάθηκε

Πρώτη ήττα για τον ΑΠΟΕΛ στο Γιουρόπα Λιγκ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το γρήγορο γκολ του Εφραίμ δεν αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει βαθμολογικό κέρδος στον ΑΠΟΕΛ, που ηττήθηκε με 3-1 από την ανώτερη Γιανγκ Μπόις στη Βέρνη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Οαρό ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Τα δυο γκολ των Ελβετών προήλθαν από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν ότι έδωσαν όμως συνεχίζουν να βρίσκονται δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφού έχουν να δώσουν δυο παιχνίδια στην έδρα τους.

Οι δυο ομάδες μπήκαν κάπως επιφυλακτικά στο παιχνίδι. Η Γιανγκ Μπόις δεν άσκησε πίεση στον ΑΠΟΕΛ όπως αναμενόταν να γίνει στα αρχικά στάδια του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας όμως η Γιανγκ Μπόις δημιούργησε περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 9ο λεπτό για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Κούμπο έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Ραβέ έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Βινίσιους «τρύπησε» την άμυνα των Ελβετών με μια μαγική μπαλιά, βγάζοντας μόνο του τον Εφραίμ απέναντι στον Εμβογκό. Ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μια υποδειγματική λόμπα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν άμεσα, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Οαρό ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Στο 25’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Οαρό όμως ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 31’ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με ένα άστοχο σουτ του Εφραίμ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες δυο φορές με τους Ραβέ και Σανόγκο όμως η Βάτερμαν δήλωσε παρών, κρατώντας το 1-1. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Η Γιανγκ Μπόις μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και πίεσε τον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι κέρδισε πέναλτι στο 51’ σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Ζακάρια από το Μερκή. Ο Οαρό ανέλαβε την εκτέλεση και κατάφερε να νικήσει το Βάτερμαν με δεύτερη προσπάθεια, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Ολλανδός απόκρουσε το πέναλτι όμως έμεινε εκτεθειμένος στη συνέχεια από τους συμπαίκτες του. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κυνήγησαν και τρίτο γκολ. Στο 71’ ο Οαρό νικήθηκε από το Βάτερμαν ο οποίος πραγματοποίησε μια μεγάλη απόκρουση. Η Γιανγκ κέρδισε νέο πέναλτι στο 81’ σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στο Σανόγκο από το Μοράις. Ο Οαρό νίκησε το Βάτερμαν από την άσπρη βούλα και έκανε το 3-1, σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Το 3-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 18’,52’ και 82’ Οαρό / 14’ Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο (49’ Μερκής), Αστίθ, Λάγο, Μοράις, Μπερτόλιο (78’ Μπρεσάν), Βινίσιους, Εφραίμ, Βάντερ (68’ Γιαννιώτας), Σωτηρίου.

Γιανγκ Μπόις (Άντι Χιούτερ): Εμβογκό, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ, Σικ (80’ Μπερτόνε), Σούτερ, Νούχου, Ζακάρια, Κούμπο, Σανόγκο, Οαρό (84’ Φρέι)

Κίτρινες κάρτες: Σανόγκο, Νούχου, Ζακάρια, Φον Μπέργκεν  – Σωτηρίου, Μερκής, Μιλάνοφ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση