ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ δεν συμφωνεί με την αναβολή των εκλογών

Μόνη περίπτωση να συμφωνήσουν είναι να προκύψουν δραματικές εξελίξεις στο Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την έκπληξη του ΑΚΕΛ μετέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας πως το κομμά δεν συμφωνεί με την αναβολή των εκλογών. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι «έκπληξή μας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μερικές βδομάδες πριν τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνει θέμα, με αφορμή την μεταρρύθμιση του θεσμού, για αναβολή των εκλογών».

Ο κ. Στεφάνου σημείωνει πως η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθυστερεί λόγω της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί. «Είχε παραλάβει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον ξήλωσε αυτόν το σχεδιασμό, πελαγοδρόμησε σε διάφορα σενάρια που δεν βρήκαν στήριξη ούτε καν από το κυβερνών κόμμα και έρχεται τώρα η κυβέρνηση να θέτει θέμα για αναβολή των εκλογών με πρόσχημα και άλλοθι τη μεταρρύθμιση» προσθέτει.

Τέλος ο κ. Στεφάνου τόνισε πως «Το ΑΚΕΛ δεν συμφωνεί με την αναβολή των εκλογών. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Η μόνη περίπτωση για την οποία υπάρχει πιθανότητα το ΑΚΕΛ να συζητήσει για αναβολή των εκλογών είναι να προκύψουν τέτοιες δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού που να ανοίγουν την προοπτική της λύσης του Κυπριακού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τότε για μας θα έχει ασφαλώς προτεραιότητα η λύση του Κυπριακού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση