ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάθεση και ανταλλαγή χαρτών στο Mont Pelerin

Στο Εθνικό Συμβούλιο η απόφαση για μετάβαση και πολιτικών αρχηγών στην Ελβετία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ε/κ πλευρά μεταβαίνει στην συνάντηση της Ελβετίας , κατά τη διάρκεια της οποίας επιτέλους θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του εδαφικού με ανταλλαγή χαρτών και αναφορές σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ την ίδια στιγμή θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των τεσσάρων κεφαλαίων που συζητούνται μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι θα συζητηθεί το Περιουσιακό το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το εδαφικό ωστόσο στο τραπέζι θα τεθούν και όλα τα θέματα.

Όσο αφορά στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων η δική μας θέση, υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είναι ότι καλύτερα η λύση να βρεθεί ανάμεσα στους Ε/κ και τους Τ/κ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται εφικτό, σημείωσε.

«Ενδεχομένως να γίνει ανταλλαγή απόψεων αλλά αυτό δεν αναμένεται να κυριαρχήσει των συζητήσεων στην Ελβετία».

Με διψήφιο αριθμό τεχνοκρατών ο ΠτΔ στην Ελβετία

Την Κυριακή στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου θα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Ε/κ πλευρά επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης, καθώς επίσης και το αν ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην Ελβετία μετά συνοδείας των πολιτικών αρχηγών.

Μέχρι στιγμής τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν αριθμός τεχνοκρατών, ο οποίος σύμφωνα με τον Κυβερνητικό ΕΚπρόσωπο είναι διψήφιος στον αριθμό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από τον ΠτΔ για τη συνοδεία των κομμάτων.

Δεν είμαστε στην φάση του πάρε- δώσε

«Στην Ελβετία θα συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα του εδαφικού, στο οποίο μέχρι στιγμής έχει γίνει ανταλλαγή απόψεων, ωστόσο δεν βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στη  φάση του πάρε δώσε». Θεωρούμε, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι στην Ελβετία θα γίνει πολύ συγκεκριμένη συζήτηση σε συνδιασμό με το περιουσιακό, και αναμένουμε κατάθεση και ανταλλαγή χαρτών.

Καρπασία και Μόρφου

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Μόρφου εξακολουθεί να αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ε/κ πλευρά, ο κ. Χριστοδουλίδης παρέπεμψε στη δημόσια δήλωση του ΠτΔ σε σχέση με την επιστροφή της Μόρφου υπό Ε/κ διοίκηση. Ο Πρόεδρος, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ήταν ξεκάθαρος για το συγκεκριμένο θέμα.

«Ακούγονται σενάρια τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε για Μόρφου και για Καρπασία ότι θα τεθούν υπό ομοσπονδιακή ομπρέλλα. Ένα σημαντικό μέρος για το αν θα πετύχουμε στο εδαφικό είναι να μπορείς χωρίς να ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου δημόσια να έχεις συγκεκριμένες και εναλλακτικές προτάσεις να πετύχεις τους στόχους σου. Σίγουρα όχι με δημόσιο διάλογο και διαπραγμάτευση».

Μέχρι τις επτά Νοεμβρίου δεν θα γίνει νέα συνάντηση των δύο ηγετών αλλά θα γίνουν συναντήσεις των διαπραγματευτών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση