ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλωματική κινητικότητα για Kυπριακό και Γενεύη

Συνεχίζονται οι διεργασίες για το ποιοι και πως θα παραβρεθούν στη διάσκεψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με έντονες κινήσεις ειδικά στο παρασκήνιο, συνεχίζονται σε διπλωματικό επίπεδο οι διεργασίες αναφορικά με τη διάσκεψη περί των εγγυήσεων και της ασφάλειας στη Γενεύη.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», πέραν της ΕΕ που θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη, ερωτηματικό παραμένει και ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει.

Ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος ακριβώς, αναμένεται να γίνει ξεκάθαρο στο επόμενο διάστημα και πριν τη διάσκεψη, εφόσον εκεί δεν θα υπάρχουν περιθώρια για εκπλήξεις.

Από την άλλη πλευρά, όπως ήδη μετέδωσε η «Κ» και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι στο περίμενε με τελικό αποδέκτη τον ΓΓ των ΗΕ.

Το μόνο που μετά βεβαιότητας μπορεί να ειπωθεί μέχρι στιγμής, είναι πως τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο βοηθός ΥΦΕΞ Τζόναθαν Κοέν.

Θα πρεπει να σημειωθεί πάντως πως την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, θα συναντηθούν στο πλαίσιο συνάντησης για το κυπριακό.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί για τις κρατικές δομές, αρχές κ.λπ, καθώς και για θέματα εφαρμογής της λύσης.

ΕΣΕΠ για Κυπριακό

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Νίκου Κοτζιά, την ερχόμενη Παρασκευή ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «για δεύτερη φορά φέτος, αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης του ΕΣΕΠ θα είναι το Κυπριακό».

«Η συζήτηση θα είναι συνέχεια των δύο ενημερώσεων που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο κ. Κοτζιάς, εντός μηνός, προς τους Έλληνες Βουλευτές, κατά τις συνεδριάσεις τόσο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας (18/11/2016), όσο και των μελών των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων (30/11/2016)», προστίθεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση