ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεθοδεύσεις σε βάρος του καταγγέλλει ο Κοτζιάς σχετικά με το Κυπριακό

Στις Βρυξέλλες είχε συνεργασία με τον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μεθοδεύσεις σε βάρος του καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να τον θέτει εκτός διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, λόγω φερόμενων μονομερών ενεργειών στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης και κακής συνεργασίας με τους ελληνοκύπριους.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε αιχμηρά πως μετά από κάθε ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση «κάποιοι» προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στον ίδιο, αντί να διαπιστώνουν την «αδιαλλαξία της Τουρκίας» και την επιμονή της να διατηρήσει τα παρεμβατικά δικαιώματα της εγγυήτριας δύναμης.

«Τη μια [λένε] ότι τάχα παραιτήθηκα, την άλλη ότι τάχα δε θα με στείλουν ξανά, θα με τιμωρήσουν. Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Κοτζιάς είχε συνεργασία με τον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, με δεδομένο ότι η Βρετανία είναι η τρίτη εγγυήτρια δύναμη για την Κύπρο.

Τόνισε πως έχει αποκομίσει την εντύπωση πως ο βρετανός υπουργός «έχει κατανοήσει καλύτερα τις θέσεις μας» όσον αφορά την ανάγκη να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων, καθώς και τα «παρεμβατικά» δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας να επεμβαίνει στην Κύπρο.

Θέση της ελληνικής διπλωματίας στη Γενεύη και γενικότερα είναι πως πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να αποσυρθούν πλήρως τα τουρκικά στρατεύματα από τα κατεχόμενα, που αριθμούν 30.000 και πλέον ένστολους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση