ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άτυπη συνάντηση στο Μοντ Πελερέν ε/κ και τ/κ διαπραγματευτικών ομάδων

ΚΕ: Η παρουσία Τουρκές στη Γενεύη δεν έχει επηρεάσει τις συζητήσεις

Ολοκληρώθηκαν μια μέρα πριν την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος που τελείωνε σήμερα 12 Ιανουαρίου, οι εργασίες των τεχνοκρατικών ομάδων στο Μοντ Πελερέν, αυτό όμως δεν αποτελεί ενδεικτικό κακού κλίματος ή αδιεξόδου στη δικαδικασία επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι σήμερα αναμένεται άτυπη συνάντηση μεταξύ των τεχνοκρατικών ομάδων της ε/κ και της τ/κ πλευράς στο Μοντ Πελερέν στην παρουσία των Ηνωμένων Εθνών.  Πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι εδνεχομένως σήμερα να πραγματοποιηθουν περισσότερες άτυπες διμερείς συναντήσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης είναι τα εργαλεία που έδωσε η κάθε πλευρά, ενώ θα αξιοποιηθούν οι ιδέες που ακούστηκαν, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δεν θα εκφραστεί δημόσια πριν να τύχει ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των εργασιών.

Στις 25-26 Ιανουαρίου ενδεχομένως να υπάρξει συνάντηση δύο ηγετών, με θέματα πέντε κεφάλαια που συνοψίζουν την εσωτερική πτυχή, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης ενώ οι συγκεκριμένες ημερομηνίες προκύπτουν λόγω του προγράμαμτος του προέδρου, ο οποίος θα μεταβεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στο Στρασβούργο και την Παρασκευή στην Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, οι τηλεφωνικές επαφές του προέδρου με ξένους ηγέτες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι δεν αναμένονται συναντήσεις διαπραγματευτών την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πότε θα συνεχίσει η διάσκεψη σε πολιτικό επίπεδο καθώς και το επίπεδο εκπροσώπησης θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εργασίας των τεχνοκρατών.

«Η διάσκεψη για την Κύπρο δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι ανοιχτού τέλους και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την 1η Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Παρουσία Τουρκές

Η παρουσία του αντιπροέδρου της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές, στη Γενεύη δεν έχει επηρεάσει τις συζητήσεις των τεχνοκρατών υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης. Σημειώνεται ότι ο Τουρκές είχε μεταβεί στη Γενεύη από το βράδυ της Τετάρτης ενώ πληροφορίες τον ήθελαν στη συνέχεια να μεταβαίνει στο Μοντ Πελερέν. Πάντως κατά την εκεί του παρουσία, ο τούρκους αντιπρόεδρος είχε συνάντηση τόσο με την τουρκική όσο και με την τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία, ωστόσο δεν συμμετείχε στις συζητήσεις των τεχνοκρατών, όπως ξεκαθάρισε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση