ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γάντι σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ να αλλάξουν την απόφαση της βουλής ρίχνει ο Νικόλας

Έχουν την πλειοψηφία ας φέρουν πρόταση αλλαγής του κανονισμού λέει ο ΔΗΚΟϊκός Πρόεδρος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το γάντι σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να αλλάξει την απόφαση της βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, ρίχνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε τα εξής: «Αν ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ νιώθουν ότι είναι τόσο λανθασμένη η απόφαση της βουλής γιατί δεν φέρνουν πρόταση νόμου αλλαγής των κανονισμών; Έχουν πλειοψηφία».

Πάντως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, καθώς στο κόμμα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την τήρηση αποχής, με την πλειοψηφία να αντιδρά για την μη υπερψήφιση της εν λόγω τροπολογίας.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει την απόφαση της βουλής, καθώς όπως ανέφερε αποτελεί αναφορά ενός ιστορικού γεγονότος. Η πρόκληση Νικόλα αναμένεται να δυσκολέψει πάντως τον ΔΗΣΥ καθώς υπάρχουν και στελέχη που αντιδρούν για τη μη καταψήφισή του.Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει πάντως βρει Σολωμόντεια λύση για ρύθμιση που θα καταθέσει ώστε η βουλή να μην αποφασίζει για εγκυκλίους του υπουργείου παιδείας. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση