ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκαθαρίσεις και διαγραφές στην Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ

«Δικάζονται» τα στελέχη που έβαλαν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό σχηματισμό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο τραπέζι της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ θα συζητηθεί σήμερα το μέλλον των στελεχών οι οποίοι επέλεξαν να βάλουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό σχηματισμό και όχι με την ΕΔΕΚ.

Όπως όλα δείχνουν και βάσει καταστατικού, οι επαρχιακές επιτροπές θα καταθέσουν τον κατάλογο των στελεχών που έχουν εργαστεί κατά τις απερχόμενες δημοτικές εκλογές για άλλο κόμμα υποβάλλοντας υποψηφιότητα. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τα ονόματα ξεπερνούν τα πέντε τα οποία δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Στη σημερινή συνεδρία του κόμματος θα αποφασιστεί ποια θα είναι η ποινή τους, με επικρατέστερο το σενάριο της διαγραφής τους από την ΕΔΕΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως υπάρχει και το ρεύμα εντός του κόμματος ότι δεν είναι η ώρα των εκκαθαρίσεων για την ΕΔΕΚ. Ωστόσο, η επικρατέστερη άποψη είναι ότι μόνοι τους έθεσαν τον εαυτό τους εκτός κόμματος και θα πρέπει να αποβληθούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ζήτημα διαγραφής τίθεται και για τον δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη. Το ζήτημα ωστόσο τυγχάνει διαφορετικής διευθέτησης, καθώς θα συζητηθεί στο επόμενο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο και δεν έχει οριστεί ακόμη. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νικολαϊδης κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, με τη στήριξη ΔΗΣΥ και Αλληλεγγύης, ενώ η ΕΔΕΚ επέλεξε να προχωρήσει με την υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου.

Εκλογικό συνέδριο

Κατά τη συνεδρία αναμένεται να συζητηθεί και το επικείμενο εκλογικό συνέδριο, καθώς αύριο Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Στο παρόν στάδιο πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανώτατες θέσεις του κόμματος, ενώ άγνωστο είναι αν θα βρεθεί ανθυποψήφιος του Μαρίνου Σιζόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση