ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τώρα είστε εκτιμητές του σπιτιού σας

Του Ανδρέα Ανδρέου

Του Ανδρέα Ανδρέου

Οι αστεϊσμοί περί του εγκλεισμού μας δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι μάλιστα είναι τόσο επιτυχημένοι που πραγματικά σπάζουν τη μονοτονία που πολλοί ζούνε ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους, προκαλώντας άφθονο γέλιο. Σε αυτό το κομμάτι, ομολογουμένως τα εν λόγω μέσα επιτελούν ένα καλό έργο. Αν έλειπε και η διάσπαρτη μετάδοση fakenews, τότε μόνο θετικά θα είχαμε να λέμε. Τι να γίνει όμως; Είναι δυστυχώς και κάποια ευκολόπιστα άτομα που βλέπουν παντού σκιές, θεωρίες συνωμοσίας και λοιπές αρλούμπες, που θεωρούν καλό –μην πω επιβεβλημένο– να τις μοιραστούν με τους υπόλοιπους μπας και δεν δούμε και εμείς «το φως της αλήθειας»... Τώρα, λοιπόν, είστε αναγκασμένοι να ζείτε το σπίτι σας επί εικοσιτετραώρου βάσεως καθημερινά και όχι σε σπαστή οκτάωρη ή το πολύ δεκάωρη βάση όπως συνηθίζατε.

Νομοτυπικά, η έξοδός σας για να αλλάξετε παραστάσεις είναι η υπεραγορά, το περίπτερο, να αλλάξετε κανένα μαρκούτσι του αυτοκινήτου στον μηχανικό, άντε και μια βόλτα από το γραφείο να δείτε αν στέκει, αφού πλέον εργάζεστε από το σπίτι. Ζώντας το σπίτι υπό αυτές τις συνθήκες, είστε αναγκασμένοι θέλοντας και μη, να εκτιμήσετε τι έχετε και τι δεν έχετε γύρω σας. Πρώτα-πρώτα θα επιβεβαιώσετε αν το σπίτι σας είναι τόσο εργονομικό και λειτουργικό όσο πιστεύατε.

Κάποιοι θα πείτε πως «μας βρέθηκε το σαλόνι που τόσο καιρό παρίστανε την αποθήκη επίπλων...», άλλοι θα πείτε «...μα καλά τι σκεφτόμουνα, όταν επέλεγα αυτούς τους συνδυασμούς εδώ μέσα;». Κάποιες (ίσως) προβληματιστείτε για τα δύο ερμάρια τσάντες, τα τρία ερμάρια παπούτσια και τα πέντε ερμάρια από συνολάκια που έχετε και δεν υπάρχουν πλέον μπαράκια, εστιατόρια και λοιπές έξοδοι να τα χρησιμοποιείτε. Επιπροσθέτως, είναι μια ευκαιρία να δείτε τι βαθμό ησυχίας και ιδιωτικής ζωής μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε στο σπίτι σας, έχοντας τους περίοικους που έχετε. Από την άλλη, είναι μια χρυσή ευκαιρία να αναπτύξετε τις DIY δεξιότητες σας, να φτιάξετε κάποια μερεμέτια τα οποία γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε πως απαιτούνταν, ανεξάρτητα αν σας έπρηζε γι’ αυτά η σύζυγος κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια. DIY ναι, αλλά με μέτρο και όπου σας παίρνει, μη δημιουργήσετε καταστάσεις που θα είναι χειρότερες των πρώτων. Αν έχετε κήπο, τι πιο ωραίο να ασχοληθείτε με αυτόν. Μάλιστα ομαδικώς, όλη η οικογένεια.

Πιθανώς να έχετε παιδιά που δεν μάζεψαν φύλλα και δεν σκάλισαν χώμα ποτέ στη ζωή τους. Α ναι, και το φρέσκο μανικιούρ δεν θα είναι δικαιολογία απλής επίβλεψης εργασιών εκ του μακρόθεν! Είναι άνοιξη, όλα μπουμπούκιασαν και όλα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέτοια εποχή. Ελάτε, λοιπόν, κοντά στη φύση. Αν δεν έχετε κήπο μην ανησυχείτε. Πάρτε μιαν απόφαση να αποκτήσετε πράσινο. Αγοράστε γλάστρες και φυτά και βάλτε τα στο μπαλκόνι σας, δημιουργείστε ένα ζωντανό τοίχο με συστοιχίες φυτών και δώστε ζωή στο μουντό σας μπαλκόνι που μέχρι τώρα θεωρητικά μόνο είχατε. Αγοράστε – αν δεν έχετε – ένα μικρό έστω μπάρμπεκιου και ψήνετε ωραιότατες πρωτεΐνες ή ό,τι τραβά η όρεξη σας για εσάς και την οικογένειά σας.

Στερούμε τις εξόδους από τους εαυτούς μας για ασφάλεια. Δεν στερούμαστε την ελευθερία μας. Οι επιλογές μας ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες είναι άπειρες. Ζήστε το σπίτι σας με τον τρόπο που έπρεπε να το ζείτε και όχι με τον τρόπο που το καταντήσατε. Οι μέρες θα κυλήσουν ευχάριστα, εποικοδομητικά, επιμορφωτικά, θα έρθετε πιο κοντά και πάνω από όλα θα πετύχετε το ζητούμενο: να προστατευθείτε και να προστατεύσετε τους άλλους από τον ιό. Enjoy!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Ανδρέου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Ανδρέας Ανδρέου: Τελευταία Ενημέρωση