ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βεβαίως σας πληροφορώ: Αποτύχαμε

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Είμαι ο πρώτος που βάζω τις φωνές σε συναδέλφους όταν υποπέσουν σε κάποιο σφάλμα νοηματικό ή πραγματολογικό, αναφωνώντας «Έλεος, ρε παιδιά, να το αλλάξουμε», είμαι από τους πολλούς επίσης που κάνουν λάθη όλων των ειδών και έρχονται άλλοι και με διορθώνουν, συνάδελφοι και μη. Είναι πολλές φορές που οι δημοσιογράφοι – επειδή είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη, είτε από άγνοια, είτε από βιασύνη, είτε και από παραπληροφόρηση, και οι περισσότεροι όταν μας επισημανθούν τα διορθώνουμε, άλλοτε διαμαρτυρόμενοι, άλλοτε πάλι αποδεχόμενοι σιωπηρώς το αμάρτημά μας, με την ομηρική έννοια της λέξης. Αλλά κάθε πράγμα έχει το όριό του κυρία Βασιλείου, έλεος, είστε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, είστε, βλέπετε, τρόπον τινά θεσμός. Είναι πιστεύετε η ώρα να μας κουνάτε το δάκτυλο, επειδή στην Κοκκινόγια Μιτσερού δεν υπάρχει λατομείο, αλλά μεταλλείο; Σοβαρά τώρα; Πώς αλλοιώνεται η υπό διερεύνηση υπόθεση με το να πούμε λατομείο, αντί του ορθού που είναι μεταλλείο; Εμείς, η κοινωνία, η Αστυνομία δεν φανταζόμασταν καν ότι θα έπρεπε να ξέρουμε από γεωλογία, ενώ από μαυρούες και φυγή στα Κατεχόμενα όλοι κάτι γνωρίζουμε.

Πώς αλλοιώνεται η τραγική ιστορία μιας γυναίκας και της κόρης της, αν κάνουμε λάθη γεωλογικής και ορυκτολογικής φύσης. Κατά την ταπεινή μου άποψη καθόλου. Οι συνάδελφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ έκριναν ότι έπρεπε να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες, πλημμελώς ελεγμένες, εντάξει, μαζί σας. Λάθος τους. Σιγά τα ωά, όμως, αφήστε που δεν είναι η κατάλληλη υπόθεση και χρόνος για να παραδώσετε μαθήματα δημοσιογραφίας, γεωλογίας, τοπικής ιστορίας, ορυκτολογίας και λοιπά, ωσάν να είστε κινητή εκπαιδευτική μονάδα. Έπρεπε να κυκλοφορούμε όλοι, όχι κουνώντας τα δάκτυλά μας στην Αστυνομία, στα Μέσα, στην Πολιτεία, με το κεφάλι χαμηλά.

Αν έγραφαν, που λέτε, ότι η άτυχη Mary βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα δέντρο ή τεμαχισμένη, ή με εμφανή σημάδια κακοποίησης, τότε μάλιστα, αλλάζει το πράγμα, αλλά αντί μεταλλείου, λατομείο, και αυτά περί σαπωνοποίησης και λοιπών, πείτε μου πώς διαστέλλουν την εικόνα του εγκλήματος; Αλλά, ας δεχτώ, ότι με κάποιον τρόπο το επηρεάζουν, επιμένω, πιστεύετε ότι η ανάρτησή σας είναι χρήσιμη; Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι δεν νιώθετε (με την κρητική έννοια της λέξης, συνδυασμένη με την κοινή ελληνική –είναι μαγεία η γλώσσα!).

Δεν είναι καιρός για μαθήματα, ούτε για να κουνάμε το δάχτυλο ο εις τ’ αλλού, και ξέρετε γιατί; Διότι αποτύχαμε όλοι, όχι ως Μέσα, όχι ως Πολιτεία, αλλά ως άνθρωποι, ως γείτονες, ως ψυχές. Είναι κρίμα να αναλώνεστε σε τέτοιου είδους αναρτήσεις. Αναρωτιέμαι, γιατί δεν γράψατε μία ανακοίνωση αποτροπιασμού, δεν αμφιβάλλω ότι θα συγκλονιστήκατε κι εσείς, όπως κι εμείς όλοι, και να εκφράζετε τη λύπη του Προεδρικού, έτσι για να κάνετε κάτι χρήσιμο, διότι δεν είναι ώρα να μάθουμε τώρα γεωλογική και μεταλλευτική ιστορία.

Μια γυναίκα και η κόρη της, και δυστυχώς ακόμη ένα πτώμα, αναζητούν ανάπαυση και δικαίωση. Η Mary θα έπρεπε σήμερα να είναι με την παρέα της και την κόρη της στον Τίμιο Σταυρό, στη Λευκωσία και να εορτάζει το Άγιο Πάσχα των Καθολικών, να είναι στο πάρκο με τις φίλες της, η κόρη της να παίζει, πριν απολαύσει το γιορτινό τραπέζι της μαμάς της. Όλα τα υπόλοιπα, τ’ ακούω βερεσέ. Τι κι αν δεν είναι λατομείο, και είναι μεταλλείο, τι κι αν δεν την ξέβρασε η βροχή, τι κι αν το έκανε ο χρόνος, το τέλος είναι το ίδιο, εξαφανίστηκαν τρεις ψυχές και ουδείς ασχολήθηκε, και εσείς τώρα βρήκατε ευκαιρία να λειτουργήσετε μακιαβελικά. Τι να πω, I rest my case, όπως λένε και σε κάτι εξωτικά μέρη. Μόνο κάτι τελευταίο: «Λάκκον ώρυξε και ανέσκαψεν αυτόν, και εμπεσείται εις βόθρον, ον ειργάσατο» Ψαλ. 7,16

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Απόστολος Κουρουπάκης: Τελευταία Ενημέρωση