ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:33
 

Σοβαρότητα για κλάματα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Αυτό που συμβαίνει, εδώ και τρείς μέρες, με τις «καταγγελίες» για κυλικειάρχη έμπορα ναρκωτικών, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του ρηχού λόγου, δημοσίων προσώπων. Την μια μέρα κατάφεραν να στρέψουν τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους, και την επομένη έτρεχαν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω. Για όσους συναδέλφους έχουν κάνει κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ είναι γνωστή η συνταγή πως λειτουργούν οι Επιτροπές της Βουλής, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μονόλεπτη παρουσία στα τηλεοπτικά δελτία των 8. Ό,τι ειπωθεί σε μια Επιτροπή, σωστό ή λάθος, δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι μέσα στην Επιτροπή, αποτελεί γεγονός.

Στην προκειμένη περίπτωση με την εξέλιξη των γεγονότων, η ιστορία περνά σε δεύτερη μοίρα, το μέγα ζητούμενο είναι ποιος φέρει την ευθύνη για το μπάχαλο που προκλήθηκε; Ο κομιστής των καταγγελιών, αυτός που τον κάλεσε στη Βουλή ή που αναπαράγαγε τις καταγγελίες; Ευθύνη φέρουν και οι τρείς. Τεράστια ευθύνη έχει η ίδια η Επιτροπή και ο πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννης. Με ποιο σκεπτικό καλέστηκε η συγκεκριμένη «οργάνωση» ενώπιον της Βουλής; Ποιος και με ποιο σκεπτικό την κάλεσε; Δεν εξετάζω αν είχε ή δεν είχε άδεια ή αν έχει υποβάλει αίτηση για άδεια και δεν την έχει πάρει. Μπορεί όποιος παρουσιάζεται ενώπιον της Βουλής να λέει ό,τι λέει χωρίς κόστος; Αν π.χ οι καταγγελίες πως σχολικό κυλικείο έχει μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, έβγαιναν από τα χείλη κάποιου κρατικού αξιωματούχου, θέλω να πιστεύω πως θα τον είχαν στείλει ενώπιον της ΕΔΥ.

Το δεύτερο αφορά την δράση «οργανώσεων». Υπάρχει τελικά ένα πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας; Τα όρια τους από πού ξεκινούν και που φθάνουν; Υπάρχει κάποιος να τους ελέγχει; Και δεν είναι μόνο για τη συγκεκριμένη «οργάνωση». Το τρίτο ζήτημα αφορά εμάς τους ιδίου, τα μέσα, που με αβάσταχτη ελαφρότητα κάνουν είδηση οτιδήποτε ειπωθεί σε μια Επιτροπή της Βουλής, ακόμα και αν πρόκειται για σοβαρότατους ισχυρισμούς όπως αγοροπωλησίες ναρκωτικών μέσα σε σχολεία. Πρώτα μεταδόθηκε η «συνταρακτική είδηση» και εφόσον υπήρξαν έντονες αντιδράσεις αναζητήθηκε η επιβεβαίωση της «είδησης».

Επί του προκειμένου κάποιοι είπαν ψέματα και δεν μπορεί να περάσει έτσι. Η συγκεκριμένη «οργάνωση» στα όσα είπε επικαλέστηκε τους οργανωμένου γονείς, του συγκεκριμένου σχολείου οι οποίοι μάλιστα με τους ισχυρισμούς απειλήθηκαν από τον φερόμενο κυλικειάρχη. Η ΥΚΑΝ επίσημα δήλωσε άγνοια του περιστατικού, το ίδιο έπραξε και η Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών. Με ένα «συγνώμη, έγινε λάθος», θα κλείσει το όλο θέμα; Το μείζον ζήτημα στην παρούσα φάση δεν είναι ποιος χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη οργάνωση και ούτε αποτελεί επιχείρημα ότι όποιος δηλώνει πολέμιος των ναρκωτικών, μπορεί να λέει ό,τι θέλει μέσα στη Βουλή με ελαφρά την καρδία, όπως δημόσια είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Ο πρόεδρος του Σώματος, αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση

X