ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Σιζόπουλος και η παρέα του

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Ο κ. Σιζόπουλος ξαναχτυπά εξαπολύοντας την αγαπημένη του απειλή. «Έχω στοιχεία για πολλούς», είπε και ελάλησε. Πραγματικά, όμως, είναι να απορεί κανείς πόσα στοιχεία έχει επιτέλους ο κ. Σιζόπουλος, ώστε κάθε φορά που κινδυνεύει να μην περάσει το δικό του, ανατρέχει σε αυτά ως το μοναδικό του «επιχείρημα»; Και πού τα φυλάει άραγε όλα αυτά τα στοιχεία; Έχει μετατρέψει το σπίτι ή το ιατρείο του σε αρχείο φακελώματος των πάντων; Τα τοποθετεί μήπως μέσα στα ντοσιέ δίπλα από τα εισαγόμενα μπότοξ; Και γιατί μπαίνει στον κόπο της άσκοπης «αρχειοθέτησης» στοιχείων, αφού δεν πρόκειται να τα βγάλει ποτέ στη φόρα; Όποτε επικαλέστηκε στοιχεία στο παρελθόν ουδέποτε μας τα αποκάλυψε. Πάσχει άραγε από κάποιο σύνδρομο φύλαξης στοιχείων;

Και ενώ λοιπόν ο κ. Σιζόπουλος σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να βρίσκεται κλειδωμένος σπίτι του και να αναλογίζεται την παταγώδη αποτυχία του, κυκλοφορεί με το θράσος και εκτοξεύει απειλές. Βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά τον πρόεδρο του ΟΣΑΚ, ισχυριζόμενος πως «έχει στοιχεία», τα οποία αποδεικνύουν ότι ο κ. Κουλουμάς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι εκείνα των ασθενών. Όπως άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν –κατά τον μέγα αρχειοθέτη Σιζόπουλο– και όλοι όσοι αυτή τη στιγμή εναντιώνονται στην προσπάθειά του να αλλάξει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ. Και σαν να μην έφταναν οι απειλές περί στοιχείων τολμά να ισχυριστεί πως όσοι τον κατηγορούν «είναι αυτοί που ξεκίνησαν να ασχολούνται τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνικά με το ΓεΣΥ», ενώ στην πραγματικότητα «είναι η ΕΔΕΚ (ποια;) που ξεκίνησε το εθνικό σύστημα υγείας». Προφανώς ο κ. Σιζόπουλος ζει σε μια άλλη πραγματικότητα, η οποία πόρρω απέχει από τη δική μας και σε αυτήν την άλλη πραγματικότητα ζει δυστυχώς και η υπόλοιπη «παρέα» του ΔΗΣΥ, που ανέκαθεν πολεμούσε υπογείως το ΓεΣΥ και η οποία τώρα δοκιμάζει να ανατρέψει τη φιλοσοφία του, πλασάροντάς μας τις αλλαγές που θέλει να προτείνει σαν βελτιωτικές τροποποιήσεις. Με την αλαζονική πεποίθηση ότι θα μας πείσει για το «αγνό» των προθέσεών της, ξεχνώντας ότι ο «ερασιτέχνης» –κατά τον μέγα αρχειοθέτη– κ. Παμπορίδης, φρόντισε ευτυχώς να μας υποδείξει τους «Ιούδες» του ΓεΣΥ, ώστε να τους αποτυπώσει καλά η μνήμη μας. Και ακριβώς επειδή τους αποτύπωσε καλά η μνήμη μας δεν πρόκειται τώρα να μας πείσουν ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να βελτιώσουν το ΓεΣΥ. Διότι στο συγκεκριμένο θέμα (και σε άλλα βέβαια, αλλά δεν είναι του παρόντος) το πολιτικό τους μητρώο δεν είναι καθαρό, και αναμφισβήτητα δεν είναι πιο καθαρό από εκείνο του πρώην υπουργού Υγείας, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα πως δεν διστάζει να τα βάλει με «θεούς και δαίμονες» προκειμένου να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον.

Το ΓεΣΥ είναι η μοναδική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ σ’ αυτόν τον τόπο και η οποία πραγματικά αποσκοπούσε στο συμφέρον του πολίτη. Και προκειμένου να γίνει έπρεπε ο κ. Παμπορίδης να πολεμήσει όλους αυτούς τους «Ιούδες» που δεν ήταν διατεθειμένοι να «κακοφανήσουν» τα όποια μεγαλοσυμφέροντα πλήττονταν από την εφαρμογή του. Ο πρώην Υπουργός Υγείας είχε όμως το τσαγανό να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να βάλει τον κάθε κατεργάρη Ιούδα στον πάγκο του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το έπραξε ευτυχώς, αντιλαμβανόμενος πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή, αν πραγματικά ήθελε να καταχωρηθεί αυτή η ιστορική μεταρρύθμιση στην ιστορία της δικής του διακυβέρνησης. Ο κ. Σιζόπουλος, ωστόσο, θεωρεί πως μπορεί ακόμα και σήμερα να μας εμπαίζει, δυσφημίζοντας με λαϊκίστικες μεθόδους όσους πραγματικά υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, υλοποιώντας το ΓεΣΥ. Κι αυτός, όμως, όπως και η «γνωστή» παρέα από το κυβερνών κόμμα, καλά θα κάνουν, όταν μιλούν για το ΓεΣΥ, να χαμηλώσουν τους τόνους. Διότι, με αυτή την αλαζονεία που τους διακατέχει, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Σίγουρα πάντως όχι εκεί που οι ίδιοι προσδοκούν να φτάσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση