ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζητείται υποψήφιος

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Ζητείται άτομο, άντρας ή γυναίκα, που να ενδιαφέρεται να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής για τις επερχόμενες εκλογές. Προηγούμενη πείρα όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη, αλλά δεν μετρά ως επιπλέον προσόν. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πληροί τα εξής προσόντα:

1.Να διαθέτει πάνω από 4.000 φίλους στο Facebook και οι αναρτήσεις του να συγκεντρώνουν πέραν των 2.000 likes και των 1.000 shares. Δεν έχει σημασία τόσο το περιεχόμενο των αναρτήσεων όσο ο αριθμός των likes και shares που συγκεντρώνει. Επίσης, να χειρίζεται με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία τα tablets και τα smart phones και να έχει μόνιμη σύνδεση με δίκτυο 4G. Η ανάρτηση προσωπικού του βίντεο (γάμος, βάφτιση, κηδεία συγγενικού προσώπου κ.τ.λ) στο YouTube θα ληφθεί θετικά υπόψιν.

2.Να έχει προηγούμενη πείρα σε ένα από τα επαγγέλματα που θεωρούνται δημοφιλή από την κοινή γνώμη, όπως ποδοσφαιριστής, ηθοποιός της τηλεόρασης (όχι του θεάτρου), τραγουδιστής (λαϊκός κατά προτίμηση), σεναριογράφος καθημερινού κυπριακού σίριαλ κ.τ.λ. ή να συμμετέχει σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, μέσα από την οποία απέκτησε οπαδούς ή φανς (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα δεν έχει σημασία), όπως για παράδειγμα κυνηγός αμπελοπουλιών ή αυτοδίδακτος ραλίστας.

3.Η καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει το συγκεκριμένο λεξιλόγιο, το οποίο χρησιμοποιείται στην πολιτική και το οποίο δεν είναι πάνω από 100 (ξύλινες) λέξεις.

4.Να έχει τελειώσει γυμνάσιο, λύκειο, κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Η απόκτηση μάστερ ή δοκτοράτου προσμετρά ως μειονέκτημα, δεδομένου ότι η πολλή γνώση και η ευρεία μόρφωση δεν ευνοούν την ομαλή διεξαγωγή της πολιτικής ζωής του τόπου.

5.Να υπηρετεί το ιερό τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», με προτεραιότητα στην οικογένεια, ούτως ώστε να είναι πάντοτε σε θέση να δικαιολογήσει την όποια αλόγιστη ή και παράνομη πράξη του ως πράξη θυσίας για τα παιδιά του.

6.Να βάζει πάνω από όλα το δικό του συμφέρον και το συμφέρον του κόμματος και να μη διατηρεί ιδεολογικές ψευδαισθήσεις ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πατρίδας, διότι σύμφωνα με τις ιστορικές παραδόσεις του τόπου, το συμφέρον των κομμάτων ήταν εκείνο που προσδιόριζε ανέκαθεν το συμφέρον της πατρίδας.

7.Να έχει επιλεκτική μνήμη. Να θυμάται μόνο ό,τι εξυπηρετεί τη δεδομένη στιγμή και στις δεδομένες συνθήκες τις θέσεις του κόμματος, έτσι ώστε εάν οι θέσεις του κόμματος σε μία άλλη στιγμή και κάτω από άλλες συνθήκες αλλάξουν άρδην, να ξεχνά ότι κάποτε έλεγε άλλα.

8.Να πιστεύει σε αξίες όπως η εξασφάλιση, το βόλεμα, το ρουσφέτι, η αρπαχτή, η μίζα, τις οποίες θα καμουφλάρει με κουτοπόνηρα τεχνάσματα κάτω από τον μανδύα της σύγχρονης κυπριακής παλικαροσύνης και εθνικοφροσύνης.

9.Να ξέρει κολύμπι, ούτως ώστε να είναι σε θέση να συνευρίσκεται με τον αρχιεπίσκοπο στο τζακούζι του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εκκλησίας και του κλήρου.

10.Να μην έχει οποιαδήποτε αντισυμβατική τάση, ούτε και να υποστηρίζει την οποιαδήποτε αλλαγή, διότι κάτι τέτοιο ενισχύει τον κλονισμό της κοινής γνώμης και τη φοβία της να προχωρήσει μπροστά, όπως επίσης θίγει και τα συμφέροντα πολλών ισχυρών συνδέσμων, οργανώσεων και συνδικάτων, τα οποία δεν είναι προς το συμφέρον των κομμάτων, να θιγούν.

11.Να αναγνωρίζει μόνο το δράμα των δικών μας προσφύγων και να μην ταυτίζεται με κανένα δράμα αλλόθρησκου πρόσφυγα.
12. Να μη διαθέτει ιδιαίτερη φαντασία, ούτε και υψηλών προδιαγραφών αισθητική. Να μην έχει πολιτιστικές ανησυχίες ούτε και να αναμειγνύεται με διανοούμενους που
13.Να μη γνωρίζει τον ορισμό των εννοιών πολιτικό ήθος και πολιτική ευθιξία και να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για καμία από τις πράξεις ή παραλείψεις του.

14.Να μην έχει κανένα όραμα.

Όσοι πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις παρακαλώ όπως απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κόμμα. Η ταύτιση των θέσεων του ενδιαφερομένου με το κόμμα στο οποίο θα απευθυνθεί, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προϋπόθεση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση