ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι σημαίνει απέχω, κύριοι;

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Εκείνο που πρωτίστως με απασχολεί δεν είναι ούτε η πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ σχετικά με τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, ούτε βέβαια η στάση που τήρησαν οι ενδιάμεσοι βουλευτές. Και ο λόγος είναι γιατί οποιοσδήποτε πολίτης με σώας τας φρένας δεν θα ανέμενε κάτι άλλο από τα συγκεκριμένα κόμματα, τα οποία εδώ και μήνες δράττονται κάθε ευκαιρίας, ακόμα και της πιο φαιδρής, για να δυναμιτίσουν την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης.

Οποιοσδήποτε διαθέτει δύο δράμια νου είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι το κίνητρο των συγκεκριμένων κομμάτων δεν είναι βέβαια η πατριωτική τους προσήλωση, ούτε και η βαθύτερή τους έγνοια να μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές τα γεγονότα της ιστορίας μας. Αν ήταν αυτή η έγνοια τους προφανώς δεν θα περίμεναν 57 χρόνια για να θυμηθούν το Ενωτικό Δημοψήφισμα ούτε και θα επέλεγαν αυτό το συγκεκριμένο timing.

Αν πραγματικά κόπτονταν για την ιστορία αυτού του τόπου, τότε θα φρόντιζαν πρωτίστως να μην αποσιωπούνταν αλήθειες, οι οποίες όχι μόνο παραχάραξαν την ιστορία αλλά «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές μέσα στην παραπλάνηση και στην εξαπάτηση με αποτέλεσμα να καταντήσει πλέον η υποκρισία και το θράσος ως συνώνυμα της πολιτικής «αρετής». Η ικανότητα να διαστρεβλώνουμε και να παραποιούμε τα πάντα προκειμένου να σώσει ο καθένας το τομάρι του, έχει αναχθεί μέσα ακριβώς από αυτή την παραχάραξη και την αποσιώπηση, σαν το εθνικό μας σπορ.

Και όλοι αυτοί οι ψευτοπατριώτες που έρχονται τώρα να θυμηθούν το Ενωτικό Δημοψήφισμα και να παριστάνουν τους θεματοφύλακες της ιστορίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα άριστο δείγμα όσων έχω περιγράψει. Μιας επαναλαμβανόμενης υποκρισίας και ενός ακατανόητου θράσους, που τους επιτρέπει να καπηλεύονται την ιστορία και να τη φέρνουν στα μέτρα των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών και σκοτεινών κινήτρων.

Αν ήταν αυθεντικά τα κίνητρα και ο πατριωτισμός τους θα το είχαμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια μέσα από πράξεις οι οποίες προϋποθέτουν επίγνωση και κυρίως ουσιαστική παιδεία, αλλά δυστυχώς η απουσία αυτών των προϋποθέσεων από τους ελαμοενδιάμεσους, τους καθιστά ανίκανους για τέτοια... πολιτικά άλματα.

Για να επανέλθω όμως στην αρχική μου τοποθέτηση εκείνο που με απασχολεί δεν είναι όλη αυτή η ενδιάμεση παράνοια, αλλά η στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού ο οποίος επέλεξε να τηρήσει αποχή. Και με αυτή την επιλογή πραγματικά απορώ, αν ο ΔΗΣΥ αισθάνεται πως συμπεριφέρθηκε έντιμα και παλικαρίσια απέναντι στην δέσμευση του να εργαστεί προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης και ενός εποικοδομητικού διάλογου.

Πως μ’ αυτή την αποχή παραμένει πιστός σ’ αυτή τη δέσμευση; Πως μ’ αυτή την αποχή θεωρεί ότι εμπνέει εμπιστοσύνη; Τι αποδεικνύει μ’ αυτή την αποχή; Μήπως ότι δεν διαθέτει τελικά τη μαγκιά να ιεραρχήσει το μέλλον αυτής της χώρας πιο πάνω από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος έστω κι αν αυτές οι αγκυλώσεις του φέρνουν ψήφους; Από τι ακριβώς απείχε ο ΔΗΣΥ; Από την υποχρέωσή του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξηγήσει πως μια τέτοια πρωτοβουλία όχι μόνο δεν εκπορεύεται από γνήσια κίνητρα πατριωτισμού αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία κλίματος το οποίο δεν θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις αλλά ούτε και στην προσπάθεια αυτού του τόπου να απαγκιστρωθεί από τα φαντάσματα του και τις αποσιωπημένες εξαπατήσεις;

Από τι ακριβώς απείχε ο ΔΗΣΥ; Από την υποχρέωση του να υπερασπιστεί τη χώρα και όχι το δικό του τομάρι, υψώνοντας ένα ανάστημα που να αποδεικνύει πως διαθέτει τη μαγκιά του πραγματικού πατριώτη και όχι αυτού που απλώς επιδεικνύει πατριωτισμό; Από τι ακριβώς απείχε λοιπόν ο ΔΗΣΥ; Και τι ακριβώς σημαίνει αποχή αυτή την τόσο κρίσιμα χρονική στιγμή; Νίπτω τα χείρας μου; Διαβλέπω τι πρόκειται να προκληθεί και «παίζω πελλόν;». Τι ακριβώς σημαίνει η αποχή σας κύριοι βουλευτές του ΔΗΣΥ; Έχετε τη λεβεντιά να μας το εξηγήσετε ή προτιμάτε να απέχετε και από τις εξηγήσεις;

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X