ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:12
 

Aς πέσει χώρκα του

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Θαυμάσια. Πάει κι αυτό. Το Υπουργικό αποφάσισε ότι θα αφαιρεθούν κάποιες υπηκοότητες, ότι θα συσταθεί και μια επιτροπή ελέγχου για να μην πάθουμε τα ίδια και ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια για να μην μπορεί ο κάθε καταζητούμενος, δικτάτορας και ξέρω εγώ τι άλλο, να χριστεί Κύπριος. Και κάπως έτσι ξεμπερδεύουμε και μ’ αυτό το ζήτημα για να ξεφουσκώσει επιτέλους και αυτός ο «αχρείαστος» ντόρος στα ΜΜΕ και στα σόσιαλ και να πάει ο καθένας σπίτι του εφησυχασμένος ότι όλα βαίνουν και πάλι καλώς. Όλα υπό έλεγχο. Διότι, μην ξεχνιόμαστε, το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων μας έφερε χρήμα (έστω και βρώμικο).

Και άνοιξε δουλειές. Και ανόρθωσε την οικονομία μας. Και ήταν κατά τ’ άλλα ένα χρήσιμο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Σπεκτάκιουλαρ. Το οποίο κακώς-μη σας πω και σκοπίμως-εντάχθηκε στην σφαίρα της διαφθοράς. Διότι ναι, οκ, έγιναν κάποια λάθη, αφού προφανώς ήταν πολύ δύσκολο να γκουγκλαριστούν εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών όλες οι περιπτώσεις των επίδοξων επενδυτών (προφανώς με το διαδίκτυο δεν το ’χουν οι κυβερνώντες) αλλά, κανένα πρόβλημα, διότι τώρα επανόρθωσαν οι άνθρωποι. Και αφού επανόρθωσαν θα αποκατασταθεί η φήμη μας διεθνώς. Και θα κλείσουν και τα στόματα τοπικώς των άπιστων και των δύσπιστων που φαντασιώνονται μίζες και διαπλοκές και ένα ολόκληρο κύκλωμα που θησαυρίζει στο όνομα της ανάπτυξης (άλλως «αρπαχτής»). Προς Θεού, που λέει και ο πανιερώτατός μας. Δεν συμβαίνουν εδώ τέτοια πράγματα. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει και εξακολουθεί να διατηρεί ενστάσεις απέναντι σ’ αυτή την «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε» επίλυση του θέματος «ας πέσει χώρκα του».

Διότι, μην ξεχνιόμαστε, το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων μας έφερε χρήμα (έστω και βρώμικο)

Διότι όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που στοχοποιούνται από τους άπιστους και δύσπιστους απλώς κάνουν το καθήκον τους, το οποίο καθήκον τους είναι να αγωνίζονται για ένα πύργο αδειανό και για μιαν… ξεπλυμένη ιδεολογία. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει «ας πέσει χώρκα του». Όποιος έχει ακόμα ουσιαστικά ερωτήματα, σχετικά με το μέγεθος της διαφθοράς που κρύβει η εν λόγω ανάπτυξη-αρπαχτή «ας πέσει χώρκα του». Όποιος θεωρεί ότι δεν αρκεί να αφαιρεθούν κάποιες υπηκοότητες αλλά πως θα πρέπει να γίνει και μια σε βάθος έρευνα για όλο το σύστημα πολιτογραφήσεων, ώστε να διαφανεί ποιοι και πόσοι και με πόσα έχουν επωφεληθεί (άλλως θησαυρίσει) «ας πέσει χώρκα του». Όποιος διερωτάται από πού και ως πού ο Αρχιεπίσκοπος μεσολαβεί για να δοθούν υπηκοότητες και μάλιστα γι’ αυτή την μεσολάβηση κερδίζει και κάποια ευρώπουλα για τη θεολογική του σχολή συν μία έπαυλη σε εκκλησιαστική γη, καταπατώντας ακόμη μία φορά περιβαλλοντικούς και άλλους κανόνες «ας πέσει χώρκα του».

Όποιος έχει φτάσει στο σημείο να αηδιάζει με αυτή την ξεδιάντροπη πλέον διαπλοκή Εκκλησίας και κράτους, που επιτρέπει σε έναν θρασύτατο αρχιεπίσκοπο να λειτουργεί ως αυτοκράτορας και να κάνει ό,τι του καπνίσει «ας πέσει χώρκα του». Και όποιος απορεί γιατί κανένας από τους πολιτικάντηδες μας δεν βάζει φρένο στον αχαρακτήριστο πανιερώτατο, όταν εκείνος επιμένει πως «η Εκκλησία της Κύπρου δεν θα περιορίζεται στα Κύριε ελέησον και στις θείες λειτουργίες και πως η αποστολή της (αποστολή της;) είναι να λειτουργεί ως θρησκευτικός και φιλανθρωπικός και πολιτιστικός και εθνικός οργανισμός (εταιρεία εννοεί) «ας πέσει χώρκα του».

Όποιος περιμένει ότι σ’ αυτή τη χώρα θα ανακτηθεί η πολιτική αξιοπρέπεια και πως αυτό το τσούρμο των πολιτικάντηδων (συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης που θεωρεί πως δικαιούται να μας το παίζει ηθικώς ανώτερη) θα αντιληφθεί ότι το βαθύτερο μας πρόβλημα είναι η ανυπαρξία πολιτικής ηθικής «ας πέσει χώρκα του». Διότι ο εξευτελισμός των αξιών έγκειται ακριβώς σ’ αυτό. Σε ένα παγιωμένο σύστημα καιροσκόπων που έχουν το θράσος να ονοματίζουν την πολιτική ανηθικότητα, την διαφθορά και την διαπλοκή ως σπεκτάκιουλαρ πολιτικό όραμα. Και όποιος ελπίζει πως θα αλλάξει κάτι ενόσω συνεχίζουμε να τους επιτρέπουμε να καιροσκοπούν εις βάρος της νοημοσύνης και της τσέπης μας… «ας πέσει χώρκα του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X